Sagan wint in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Sagan wint in SINT-PIETERS-LEEUW

Eneco_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Eneco_2
Foto's Emile devogeleer
 
Eneco_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Eneco_4
Foto's Emile devogeleer
 
Eneco_5
Foto's Emile devogeleer
 
Eneco_6
Foto's Emile Devogeleer
 
Eneco_8
Foto's Emile Devogeleer
 
Eneco_9
Foto's Emile Devogeleer
 

 Sint-Pieters-Leeuw was de aankomst van de vierde etappe, en de langste door België, van de Eneco Tour. Deze etappe doorkruiste zowel Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Beersel en Alsemberg. De eindstreep lag aan de Brabantpoort ter hoogte van het politiekantoor. Na een lange aanloop moesten tijdens de plaatselijke ronden kuitenbijters bedwongen worden als de Bruine Put, de Alsemberg en de Drasop en kregen de renners ook kasseistroken onder de wielen. In een massaspurt toonde Peter Sagan zich voor de tweede dag op rij de snelste.

Er is wel wat te doen geweest vooraleer Sagan zeker was van zijn overwinning. De jury moest de beelden van de eindspurt bekijken omdat Sagan en Demare elkaar raakten in de eindspurt. Ook was er een fotofinish nodig om de winnaar aan te duiden. Sagan won met miniem verschil van André Greippel.

Noch de Drasop, noch de Alsemberg, noch de Bruine Put zorgde voor afscheiding. Twee Astana renners, Grusdev en Grivko waagden als eerste hun kans in de slotronde. Op de Drasop trachten Tom Dumoulin  en Tony Martin bij de twee vluchters te geraken. Kilometers volgden ze op enkele seconden, maar hun poging mislukte.. Uiteindelijk was het noch Jasper Stuyven die op de Bruine Put bij de twee Russen kwam. Stuyven probeerde op 3 km van de eindmeet zijn kans maar geraakte niet alleen weg.

In volle eindstrijd kwam er op 5 km van de eindstreep nog een motard van de TV ten val. Stuyven kon hem op het nippertje ontwijken.

Groot nieuws kwam er al na 50 km. Met een valpartij van Tom Boonen. Hij moest niet alleen opgeven, maar werd ook afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij voelde zich duizelig en had ook last van zijn pols.

Peter Sagan behaalde zijn 13de overwinning van het seizoen voor Greippel, Kristoff, Demare en Groenewegen. Sagan blijft ook leider;

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2016
Felix Merckx
Emilz Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief