SINT-PIETERS-LEEUW - Officiële inhuldiging Wijkpost Zuun

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Officiële inhuldiging Wijkpost Zuun

Leman_1
Foto Emile Devogeleer
 
Leman_2
Foto Emile Devogeleer
 
Leman_3
Foto Emile Devogeleer
 
Leman_4
Foto Emile Devogeleer
 
Leman_5
Foto Emile Devogeleer
 
Leman_6
Foto Emile Devogeleer
 

 Vandaag werd de vernieuwde “Wijkpost Zuun” in de Generaal Lemanstraat officieel ingehuldigd door het gemeentebestuur en door de politie Zennevallei. Het gebouw in de G. Lemanstraat deed jaren dienst als Rijkswachtkazerne. Na de fusie tussen politie en Rijkswacht - in het begin van deze eeuw - werd het gebouw overgedragen aan de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Het gebouw bleef een politiepost tot eind 2013, toen verhuisde de lokale politie naar het gerenoveerde politiegebouw “Brabantpoort” aan de Pepingensesteenweg 250. Het gebouw bezit ook een 3D loket. . Hierdoor kan de burger op een professionele manier worden onthaald door een agent die zich op afstand  bevindt.De politie Zennevallei is hiermee een pionier in Vlaanderen en in België.

Het gemeentebestuur besliste het gebouw grondig te vernieuwen om er de wijkwerking in onder te brengen.

Het gebouw is daarvoor inderdaad uitstekend gelegen te Zuun, in de onmiddellijke omgeving van de Bergensesteenweg, centraal in de drie drukst bevolkte wijken Zuun, Negenmanneke en Ruisbroek. Het gebouw zal naast de wijkwerking van de politiezone  Zennevallei (op dit ogenblik 7 wijkinspecteurs en 1 teamcoach) ook de gemeentelijk dienst gemeenschapswachten (op dit ogenblik 3 gemeenschapswachten, binnenkort komt er een  4e bij) huisvesten.

Het gebouw kreeg de benaming “Wijkpost Zuun”. Dit verwijst naar de wijkwerking zowel van politie Zennevallei (sector Noord) als van de gemeenschapswachten. Met deze centrale uitvalsbasis blijven de veiligheidsdiensten (politie en gemeenschapswachten) sterk aanwezig in de dichtst bevolkte wijken en zijn ze makkelijk bereikbaar voor de bevolking.

Om het gebouw opnieuw functioneel te maken werd 500.000 euro in de begroting  uitgetrokken voor een grondige renovatie- en de nodige aanpassingswerken.

3D LOKET

Naast de wijkagenten en de gemeenschapswachten is er ook een 3D-loket. Hierdoor kan de burger op een professionele manier worden onthaald door een agent die zich op afstand  bevindt (in een ander politiekantoor). Door de drie dimensionale technologie heeft de  burger het gevoel dat de agent werkelijk ter plaatse aanwezig is, wat het gesprek zeer  natuurlijk maakt. Ook documenten kunnen ter plaatse ingescand of afgedrukt worden. De politie Zennevallei is hiermee een pionier in Vlaanderen en in België.

Het is de bedoeling dit digitaal systeem in de toekomst verder uit  te bouwen om aldus de dienstverlening aan de bevolking uit te breiden.

De openingsuren van de Wijkpost Zuun zijn als volgt:

- kantoor van de wijkagenten van maandag tot vrijdag van 8 tot 12 uur;
- 3D loket enkel op afspraak via het nummer  02 371 22 28. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2016
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief