SINT-PIETERS-LEEUW -Fairtrade en streekproducten hand in hand in gemeentehuis

C21

SINT-PIETERS-LEEUW -Fairtrade en streekproducten hand in hand in gemeentehuis

Fairtrade_bewerkt-1
Ingezonden
 

 Het personeel van het gemeentehuis werd getrakteerd op een fruitsapproeverij . Uit 2 Fairtrade en 2 streekfruitsappen zullen er 2 fruitsappen gekozen worden om te serveren tijdens recepties in het gemeentehuis.  Deelnemers aan de proeverij kregen als bedanking voor hun deelname het Fairtrade kookboekje van het Pajottenland- Zennevallei, waar ook Sint-Pieters-Leeuw aan meewerkte.

 “Met Fairtrade producten en lokale duurzame producten willen we zowel de kleinschalige boer in het Zuiden als de duurzame boer in het Noorden ondersteunen. In ons Pajottenland en de Zennevallei streven we ernaar om deze producten hand in hand te doen gaan. De recepten van nieuwe inwoners in het kookboekje geven een beeld van de diversiteit in onze regio en hoe we uitheemse en inheemse producten in één lekkere maaltijd kunnen verwerken”, aldus Marleen De Kegel, schepen voor integratie en ontwikkelingssamenwerking.

 Nog de hele maand oktober worden in het gemeentehuis verschillende Fairtrade producten verbruikt. Deze actie wordt georganiseerd door de dienst Ontwikkelingssamenwerking in dit in samenwerking met vrijwilligers van de GROS ( gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking).

 Het Fairtrade kookboekje is een samenwerking van 11 gemeenten en kwam tot stand met steun van de provincie. Het is gratis verkrijgbaar in het gemeentehuis.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief