SINT-PIETERS-LEEUW - Zwemmarathon bracht 5.853 euro op

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Zwemmarathon bracht 5.853 euro op

Zwemmen_1_bewerkt-1
Laurearen en organisatoren van de zwemmarathon.(Foto's Felix Merckx)
 
Zwemmen2
Mensen van de foundation ontvangen de cheque (Foto's Felix Merckx)
 
Zwemmen_3
Maarten Carremans zwom 75,390 kilometer (Foto's Felix Merckx)
 
Zwemmen_4
Jean-baptist Roosemont is 96jaar en zwom nog 2.100 meter (Foto's Felix Merckx)
 

 e zwemmarathon in Sint-Pieters-Leeuw werd traditioneel door een Leeuwse basisscholen ingezwommen. Een 50tal kinderen van de parochiale basisschool Sint-Lutgardis Zuun doken  vrijdag om 17.00 uur het zwembad in. 24 uur later werd de zwemmarathon met een winst van 5.853 euro voor “Foundation Jana De Koker vzw”

Jana was amper 22 maanden oud toen ze overleed aan een zeldzame bloed- en beenmergziekte. Alsof deze zware beproeving niet voldoende was voor de ouders, heeft nu ook haar broertje Liam dezelfde ziekte. Een verklaring voor dit wrede toeval binnen één en hetzelfde gezin bestaat niet. Het enige wat Liam nog kan redden, is een beenmergtransplantatie en deze zou gevonden zijn.

Omstreeks 22 uur werden de organisatoren plotseling overstelpt door enthousiaste zwemmers, met zelfs wachtrijen in de zwemhal. Nog nooit eerder gezien tijdens eerdere zwemmarathons

Dit jaar dook iedereen het water in voor  “Foundation Jana De Koker vzw” Het ingezamelde geld zal door de foundation gebruikt worden om  het verblijf van kinderen in ziekenhuizen aangenamer te maken  door  de prik van een spuit te belonen met een ‘prikgeschenkje’. Daarnaast bezorgen ze ook spelletjes, dvd’s en knutselmateriaal.

Men mocht  556  zwemmers verwelkomen. De oudste zwemmer Jean-Baptist Roosemont -  96 jaar zwom 2100 meter en kreeg pralines als beloning.

Maarten Carremans zwom de ongelooflijke afstand van 75 km en 350 meter. Op de tweede plaats eindigde Sofian El Yazidi met 35 km en 300 meter. Op de derde plaats eindigde drie zwemmers Floris Stevens, Elias Huygh en Arko Heye

Het totaal aazntal gezwommen kilometers bedroeg 1.509, 9 km.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief