SINT-PIETERS-LEEUW - Integratie gemeente en OCMW

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Integratie gemeente en OCMW

Sint-pieters-leeuw
EP

 In het najaar van 2015 sloten gemeente en OCMW een beheersovereenkomst af met het oog op de integratie van beide besturen. Door het voornemen van de Vlaamse regering om een wettelijke regeling uit te werken voor een eengemaakt lokaal bestuur, en de nood te voorzien in de invulling van de functie van OCMW-secretaris, kwam alles in een stroomversnelling.

Sinds 1 januari 2016 functioneren beide besturen onder de leiding van één secretaris, werd de eerste fase van de integratie van de sociale diensten gerealiseerd, en is er nog één ICT-dienst, communicatiedienst, archiefdienst en juridische dienst.

Intussen besliste het bestuur de feitelijke integratie van de diensten sneller te realiseren dan beoogd wordt door het ontwerpdecreet lokaal bestuur. In 2017 zullen secretariaat, aankoopdienst, financiële dienst en personeelsdienst van het OCMW verhuizen naar het gemeentehuis en samen met hun gemeentelijke collega’s één dienst vormen. Een omgekeerde verhuisbeweging komt er voor de sociale- en welzijnsdiensten, incl. de integratiedienst. Daardoor zal de site in Ruisbroek verder worden uitgebouwd tot een heuse welzijnscampus. Ook de Woonwinkel zal worden gehuisvest in het Hemelrijck.

Dit zijn de krijtlijnen voor de toekomstige werking van het nieuwe lokaal bestuur. De komende weken en maanden zal er hard gewerkt worden om deze omwenteling ook daadwerkelijk vorm te geven en er zo voor te zorgen dat Sint-Pieters-Leeuw klaar is voor de toekomst.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief