SINT-PIETERS-LEEUW - Uitbreiding Den Top

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Uitbreiding Den Top

Uitbreiding_den_top_-_lucien_wauters_en_gunther_coppens
Ingezonden foto
 

 De gemeenteraad heeft de definitieve plannen en het bestek voor de uitbreiding van de gemeentelijke basisschool Den Top goedgekeurd. Deze uitbreiding omvat de bouw van zes klaslokalen, een sportzaal, een afdak en enkele bijhorende lokalen.

Door het groeiend aantal leerlingen en om de doorstroming van de kinderen uit dorpsschool Puur Natuur uit Oudenaken mogelijk te maken, heeft Den Top dringend nood aan bijkomende klaslokalen. Om dit te realiseren heeft het gemeentebestuur de Tijdelijke Vereniging OSK-AR & Abetec uit Dilbeek als ontwerper aangesteld. Het bureau werkte het voorontwerp verder uit tot een definitief ontwerp met bijhorende meetstaat en raming.

Gunther Coppens, schepen voor Onderwijs: “Dit is het tweede project in het kader van de capaciteitsproblematiek. Na de volledig nieuwe school die in Zuun gepland staat, kunnen we nu het uitbreidingsdossier van Den Top verder starten. Volgend jaar volgt nog de opstart van het uitbreidingsdossier van de Groene Parel. Als al deze dossiers gerealiseerd zullen zijn, dan zullen er in Sint-Pieters-Leeuw 524 plaatsen bijgekomen zijn voor het basisonderwijs.”

De gemeente voorziet naast de zes klaslokalen ook een sportzaal. Deze nieuwe sportzaal krijgt ook een aparte toegang zodat deze optimaal gebruikt kan worden volgens het principe van de brede school. Verenigingen moeten op soepele wijze ’s avonds gebruik kunnen maken van deze infrastructuur.

De raming van de volledige opdracht bedraagt € 2.087.803,59 incl. btw. Voor de realisatie van dit project kan de gemeente rekenen op capaciteitsmiddelen bij Agion. Het aanvraagdossier voor de betoelaging zal zo snel mogelijk bij Agion worden ingediend.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief