Artikels Archief van Halle

C21

Lembeik Bauve maakt clip “De proces van Sintche Fruun"

Scherm__afbeelding_2023-01-28_om_23
 

 In 2000 bracht de groep "Lembeik Bauve" hun eerste plaat uit met als titel “De Proces va Sintche Fruun”.
Het lied verhaalt in de eerste strofe over de aankomst van Sint-Veroon en zijn verblijf in Lembeek en in de tweede strofe gaat het over de feestelijkheden in de Paasperiode met o.a. de Sint-Veroonmars op Paasmaandag. Een traditie die al honderden jaren meegaat en ondertussen werd opgenomen in de Inventaris Immaterieel Erfgoed. https://youtu.be/SVCuaC4WXLE

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2023
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

HALLE – Raymond Decoster verkozen tot man van het jaar

Mini_dsc_3923_01
 

 Naar jaarlijkse traditie komt na nieuwjaar de leden van de Halse persclub bij elkaar en wordt er verkozen naar man/vrouw of vereniging die op een positieve manier in het nieuws kwamen in Halle tijdens het voorbije jaar,

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Regio Zennevallei toast op je gezondheid! Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournee_minerale_23
 

 Tournée Minérale is bij heel wat mensen bekend. De campagne van De Druglijn is inmiddels aan haar zevende editie toe en roept iedereen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. De intergemeentelijke preventiewerking van de lokale besturen van Halle, Pepingen, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, de Eerstelijnszone Zennevallei, de Artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland en het AZ Sint-Maria Halle zetten dit jaar gezamenlijk hun schouders onder dit initiatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

SportOase HALLEbad blijft lage tarieven tellen maar beperkt openinguren

Recreatie-003
 

 Met een weldoordacht plan zorgt Sportoase ervoor dat de prijzen van tickets en abonnementen voor gebruikers van Sportoase Hallebad aan lage tarieven beschikbaar blijven. Tegelijk wordt de uitbater van het zwem- en sportcomplex geconfronteerd met uitzonderlijk gestegen energiekosten en personeelsuitgaven. Daarom werd er beslist om enkel het recreatieve gedeelte (n.v.d.r. recreatiebad, wellness, glijbaan & peuteren kleuterzone) op weekdagen minder vroeg te openen. Tijdens weekends en vakantiedagen blijven de openingsuren van het recreatieve gedeelte behouden,

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Schrijf je in voor de tuinworkshops van Intradura

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_19
 

 Heb je groene vingers? Dan begint het waarschijnlijk stilaan te kriebelen om aan het voorjaar te beginnen. Intradura en de Tuincoach organiseren in februari alvast 3 inspirerende tuinworkshops, telkens op zaterdag van 10 tot 12 uur. Snel inschrijven is de boodschap! Het aantal plaatsen is beperkt tot 15 deelnemers per sessie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

De Kom!pas 2023 komt eraan in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_19
 

 Heb je recht op een Kom!pas? Ook in 2023 krijg jij je Halse kortingspas voor vrijetijdsactiviteiten automatisch toegestuurd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Beleef de Poëzieweek 2023 met de weesgedichtenroute in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_19
 

 Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 steken de Vlaamse bibliotheken de handen uit de mouwen om poëzie in het straatbeeld te brengen. Intussen is onze stad één grote poëziebundel, dankzij 60 weesgedichten die de volgende weken schitteren op Halse ramen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Busselot en Van Rompuy vormen 'tandem' in Vlaams parlement

Image001
 

 Sinds januari is de Halse schepen Pieter Busselot gestart als nieuwe parlementair medewerker van Vlaams fractieleider Peter Van Rompuy (CD&V). Als schepen is Busselot ideaal geplaatst om de brug te maken tussen lokale dossiers uit de regio en het Vlaamse niveau. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Sluys
 

Feestelijke opening fototentoonstelling Crescendo CVO in HALLE en RODE

321600630_914956656353380_311093044640036473_n
 

 Op dinsdag 24 januari vond op campus GLTT Halle de vernissage plaats van de fototentoonstelling van de cursisten Digitale fotografie die de drie basismodules met succes beëindigden. De foto’s zijn nog tot het einde van het schooljaar in de gangen van campus GLTT Halle en campus GLTT Rode te bewonderen tijdens de openingsuren van de campussen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Sluys
 

Speelplein Joepie 2023: inschrijvingen en aangepaste tarieven

Joepie_
 

Ook dit jaar verwelkomt speelplein Joepie kinderen en jongeren voor een onvergetelijke paas- en zomervakantie vol spel en plezier. De stad Halle kondigt samen met de openings- en inschrijvingsdata ook aangepaste tarieven aan voor 2023.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

Meer mensen in HALLE komen in aanmerking voor een assistentiewoning

Img_4848
 

 De stad Halle versoepelt de reglementen van haar seniorenverblijven. De belangrijkste wijziging is dat voortaan meer mensen in aanmerking komen voor een assistentiewoning. Zo kan je binnenkort al vanaf je 65 jaar verhuizen naar zo’n assistentiewoning. Ook wie niet in Halle woont, maar er familie heeft, er vroeger woonde of werkte voor de stad, komt in aanmerking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

HALLEnaren krijgen premie bij aankoop nieuwe fiets

Gemarkeerde_fiets_
 

Hallenaren die in de maand april een nieuwe fiets kopen, krijgen daarvoor een subsidie van de stad. De subsidie bedraagt maximaal 100 euro voor niet-elektrische fietsen en maximaal 200 euro voor elektrische fietsen.
De Halse meerderheid strooit kwistig met fietssubsidies. De Hallenaar kan tot 200 euro ontvangen bij aankoop van een fiets. “Het doel van de subsidies om de Hallenaar uit de wagen en op de fiets te krijgen wordt echter niet afgedwongen,” zegt N-VA-raadslid Benjamin Swalens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

Vooruit HALLE wil jouw mening horen tijdens Nieuwjaarsreceptie

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_16

 Vooruit Halle is een partij die veel de baan opgaat, maar bij iedereen langsgaan is een bijna onmogelijke opdracht.  Daarom organiseert Vooruit buurtbabbels, waarbij de mandatarissen naar jouw mening over de stad vragen, om daarmee aan de slag te gaan in het beleid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

HALLE - Fanfare en Harmonie brengen filmisch winterconcert

Affiche_winterconcert_2023-01
 

 Na het geslaagde concert met Günther Neefs bundelen de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia en de Koninklijke Sint-Martinusfanfare van Halle nogmaals hun krachten. Het concert vindt plaats op zaterdag 4 februari om 19.30 uur in cc ’t Vondel Halle. Tickets zijn verkrijgbaar voor 12 euro in voorverkoop via de muzikanten, Kaffee De Sleutel of via info@khhalle.be. Aan de kassa kost een kaart 15 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis genieten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Sluys
 

Mark Demesmaeker N-VA-lijsttrekker 2024 in HALLE

20210227_134630
 

 De N-VA afdeling in Halle duidt Mark Demesmaeker aan als kandidaat-burgemeester voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2024. “Met 24 jaar ervaring in de gemeenteraad, waarvan 6 jaar als schepen, is Mark de perfecte kandidaat om Halle terug op de rails te zetten”, zegt voorzitter en raadslid Dirk Van Heymbeeck.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Sluys
 

Nieuwjaarsconcert in Oostende voor S-Plus Bond “A. Van Acker” uit HALLE

Scherm__afbeelding_2023-01-21_om_22
 

 De S-Plus Bond “A. Van Acker” trok op donderdag 19 januari naar Oostende voor het jaarlijkse S-Plus Nieuwjaarsconcert in het Casino Kursaal

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2023
Marc Sluys
 

HALLE – Voorstelling nieuw album van St-Katharina in Villa Servais op 4 februari 2023

Mini_band___geert
 

 Op 4 februari staan de deuren groot open in de Villa Servais voor de voorstelling van het nieuwe album 'SYNESTHESIA' van de Halse alternatieve rock band St-Katharina.

 St-Katharina smelt naadloos genadeloze gitaren - die doen denken aan Pixies en Sonic Youth - samen met een zalvende cello. Villa Servais serveert je hier weer een andere invulling van de cello en blijft trouw aan de immer naar vernieuwing zoekende geest van de 19de eeuwse meester-cellist François Servais. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Opnieuw duo inbrekers gearresteerd in HALLE

Logo_zennevallei_muur_
 

 Woensdag omstreeks 18 uur hoorde een buurtbewoner van de Kleutersbaan in Halle glas breken. Wanneer deze korter bij ging om een kijkje te nemen, zag hij twee personen aan het raam bij een woning. De twee mannen beslisten om weg te stappen toen ze de buurtbewoner opmerkten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2023
Marc Sluys
 

HALLE – Kunstwerk van Misia Sert nieuw pronkstuk in Villa Servais

Misia_sert_-_villa_servais
HALLE – Kunstwerk van Misia Sert nieuw pronkstuk in Villa Servais - Emile Devogeleer
 

Met de jaarlijkse champagne en geuze verkoop hoopt Geert Depoorter een kunstwerk van Misia Godebska-Sert aan te kopen en een plaatsje te geven in de Villa Servais, Misia was de dochter van Sophie Servais en Cyprien Godebski. Haar moeder stierf tijdens de bevalling. Misia bracht een deel van haar kindertijd door in de Villa Servais in Halle bij haar grootmoeder.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Hoog spel: de nieuwe thriller van Patrick De Bruyn

Scherm__afbeelding_2023-01-19_om_22
 

  Deze week verschijnt Hoog spel, de nieuwe thriller van Patrick De Bruyn, een verhaal dat zich afpeelt in de hoogste politieke kringen en exclusieve zakenmiddens. John, een mysterieuze onderzoeksjournalist, is een internationaal fraudenetwerk met geneesmiddelen op het spoor en stelt zijn piepjonge relatie met de mooie Amy op de proef door haar mee te trekken in de gevaarlijke wereld waar hij een ongewenste gast is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief