Artikels Archief van Halle

LEMBEEK – Meer dan tweeduizend bedevaarders op de Sint- Veroonmars

Dsc_3302_01__large_
 

Door het warme lente zonnetje vertrokken meer dan tweeduizend bedevaarders stapte achter het reliekschrijn van de patroonheilige Sint Veroon. Rond drie uur in de morgen waren de klaroen blazers en geweren op stap om hun soldaten, kameraden te wekken, om dan samen in stoet naar het oud- gemeentehuis in Lembeek te stappen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

95 deelnemers aan de paasstage van SK PEPINGEN-HALLE

Stage_halle
 

Tijdens de twee weken van de paasvakantie is er heel wat beweging op de voetbalvelden van SK Pepingen-Halle. Jaarlijks organiseert de voetbalclub dan een voetbalstage. De eerste week was er een stage op Kruisveld te Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 apr 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Koninklijke Soldatenclub Congo gaat voor een propere Sint Veroonsmars.

Dsc_4098_01__large_
 

Leden van de Koninklijke Soldatenclub Congo verzamelde deze middag aan het station van Lembeek voor een grote schoonmaak en het opruimen van zwerfvuil in hun mooie dorpje.

Met deze actie steunen zij de actie van de Stad Halle om het zwerfvuil te weren langs de straten. Dit uitgekozen moment is niet toevallig 2 dagen voor de Sint- Veroonsmars in Lembeek. Zij willen namelijk de straten van Lembeek proper maken om de vele soldaten en bedevaarders te verwelkomen in hun prachtig en proper dorp. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Het eerste eetfestijn georganiseerd door vzw HS in Belgium!! in HALLE

Affiche_hs_belgium
foto ingezonden © Annelies
 

 Lekkere pasta te verkrijgen op 27 en 28 april.  Wees erbij! Kaarten te verkrijgen in de Quatro, bij de sympathisanten of op het nummer 0484 88 21 69.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2019
Marc Sluys
 

Félix de Valck en Marie Maes vierden hun diamanten huwelijk in Halle

57284405_341861639661115_3825512793428197376_n
 

'Félix de Valck (81j) en Marie Maes (79j) vierden op 11/04/2019 hun 60 jaar getrouwd maar de festiviteiten waren zondag 14/04/2019.Ze leerden elkaar kennen op de kermis in Dworp in de bashmolen (rups).Felix was een echte sportman en speelde zelf ook kaats, voetbal,darts,...

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2019
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 

HALLE – Avondopening balies op donderdag meteen druk bezocht

Dsc_0670_01__large_
 

De avondopening op donderdag van de verschillende balies in het stadhuis en het sociaal huis is een schot in de roos. Op nauwelijks 3 maanden tijd is deze extra opening uitgegroeid tot de drukste van de week. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Weesfietsenactie op 24 april

Dsc_7074_01__large_
 

Op woensdag 24 april organiseren de stad en de NMBS opnieuw een weesfietsenactie aan het station van Halle. Dat betekent dat alle fietsen die langere tijd niet meer gebruikt zijn, worden verwijderd. De fietsen worden achteraf 3 maanden bijgehouden in de fietsherstelplaats van Groep Intro aan de Poststraat. De fietsen die niet afgehaald worden, krijgen een opknapbeurt en worden verkocht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Uitvaart Paul Severs: kom met het openbaar vervoer naar Halle!

Dsc_7490_03__large_
 

Op dinsdag 23 april vindt de uitvaartplechtigheid plaats van zanger Paul Severs in de Sint-Martinusbasiliek in Halle. Wellicht zal deze begrafenis heel wat fans op de been brengen. Daarom raden we iedereen aan om die dag met het openbaar vervoer naar Halle te reizen. Ook wie in Halle woont, werkt of studeert, gebruikt best de trein, bus of fiets!

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Diamanten huwelijk voor Willy en Clementine

Dsc_2709_02__large_
 

Marit Willy (79 jaar) heeft altijd gewerkt als draaier in de mechanica, eerst in een atelier en later in zijn eigen atelier als zelfstandige.

Willy richtte samen met zijn schoonbroer de fotoclub IRIS in Lembeek op, en was zelf een gepassioneerde hobbyfotograaf nu gaat Willy zijn vrije tijd in zijn tuintje en de pracht van de bloemen, zowel vooraan als achteraan laten zien dat hij dit met veel liefde en trots doet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Reuzen Romeo Vandenstieweg en Juliette van de commerce, repeteren voor eigen trouw in HALLE

C8fd427e-590e-4f2e-ad63-fd43f2ca143f
 

 Op 12 april  trouwden Jan en Charlotte Ceusters, een steunend lid van de Confrerie Van De Vaantjesboer, bij deze werden Reuzen Romeo Vandenstieweg en Juliette van de commerce uitgenodigd op de burgerlijke trouw.Tijdens de tour de geuze zal ook Reus Vaantjesboer zijn opwachting maken bij Brouwerij Boon in Lembeek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Nieuw streekbierenfestival van het Pajottenland verwelkomt 14 brouwerijen

Pajot_ale_land
14 brouwerijen laten hun kunnen proeven. Foto © Marc Sluys
 

 Op zaterdag 4 mei 2019 wordt voor de eerste maal het streekbierenfestival Pajot Ale Land georganiseerd. Dit evenement focust op de ambachtelijke bieren van microbrouwerijen uit het Pajottenland en omstreken. De deelnemende bedrijven zijn Angerik (Dilbeek), Belfort, (Sint-Martens-Lennik), Belgoo (Sint-Pieters-Leeuw), Crystalstick (Herne), De Koperen Markies (Asse), Den Houten Molen (Essene), Den Herberg (Buizingen), Dok's (Asse), 4Pajot (Vlezenbeek), Kasuta (Essene), Lambiek Fabriek (Ruisbroek), Sako (Pepingen) en Vrijstaat Vanmol (Eizeringen). Als speciale gast wordt brouwerij Alvinne uit het West-Vlaamse Moen verwelkomd. Het festival gaat door in een tent op het kerkplein van Eizeringen, aan het café In de Verzekering tegen de Grote Dorst te Eizeringen. De tapkranen gaan open om 16 uur en sluiten om middernacht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Op zoek naar drie verdachten met helikopter en hond in HALLE

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 Rond 2 uur deze nacht werd zo een verdacht voertuig opgemerkt en wou de ploeg overgaan tot controle. Echter trachtte het voertuig de vlucht te nemen door de lichten te doven en weg te rijden. Uiteindelijk kon het voertuig tot stilstand worden gebracht op de binnenring R0 ter hoogte van de N203A. Drie verdachten verlieten het voertuig en namen te voet de vlucht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Lembeek Leeft schenkt levensgrote office

Foto_lembeek_leeft
Lembeek Leeft. Foto ingezonden
 

  Een week voor de Sint-Veroonmars in Lembeek schenkt Lembeek Leeft een levensgrote affiche aan Kapitein Rudi Pickaert die dit jaar met zekere fierheid staat de pronken op de affiche van 2019. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Marc Sluys
 

Lembeek is dit weekend het centrum van de regio

Affiche_paasprocessie_2019
 

  De Sint-Veroonmars, in de volksmond 'Paasprocessie', is een eeuwenoude traditie in Lembeek.

Iedereen is van harte welkom op een van de vele randactiviteiten en ervaar de sfeer op dit unieke volksfeest in Lembeek!

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Marc Sluys
 

HALLE - Kinderen Malleboot Huizingen en Lot ruimen zwerfvuil op

Malleboot_zwerfvuilactie__1_
 

Tijdens de paasvakantie werden de straten rondom de kinderopvang Malleboot in Lot en Huizingen enkele kilo’s zwerfvuil lichter gemaakt. Begeleiders gingen in het kader van de zwerfvuilactie “Op 5 minuten proper” samen met een groep kinderen van 6 tot 12 jaar de straat op om zo de speelomgeving een grondige schoonmaakbeurt te geven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 apr 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Supporters Jürgen Roelandts trokken vanuit HALLE opnieuw naar de Hel van het Noorden

011
 

 Zondagmorgen was het rond 8u reeds druk aan café De Fazant op de Grote Markt te Halle. Reden hiervoor was dat hun wielerheld Jürgen Roelandts terug deelnaam aan één der zwaarste wedstrijden van het wegseizoen - Paris - Roubaix. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE - Noveen van SINT-ANTONIUS VAN PADUA

Antonius

Na de grote verandering die de "zusters-begijnen" vorige week aankondigden is het nu tijd voor de grote noveen van Sint-Antonius van Padua. De negen dinsdagen starten deze week, tijdens de Goede Week.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

Gemeenteraad HALLE steunt N-VA-voorstel voor promotie darmkankeronderzoek

N
Nelly Lanis. Foto Ingezonden
 

 N-VA-raadslid Nelly Lanis stelde vast dat te weinig Hallenaren ingaan op het gratis darmkankeronderzoek dat door de Vlaamse overheid wordt aangeboden. Ze bepleitte daarom op de gemeenteraad dat de stad Halle zich meer inzet voor de promotie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2019
Sam Herremans
 

Heel wat activiteiten bij BOON Lembeek tijdens Tour de Geuze

Img_3667
Voor de eerste keer is er ook een jogging doorheen de brouwerij. Foto Marc Sluys
 

  Op 4 en 5 mei vinden de openbrouwerijendagen van het Pajottenland plaats. Toer de Geuze is uitgegroeid tot een van de grootste bier-evenementen van België waar bezoekers van over de hele wereld naartoe komen. Ook Brouwerij Boon opent dat hele weekend wijd haar deuren voor iedereen. Zaterdag kan de brouwerij bezocht worden van 11u tot 21u, zondag van 10u tot 18u. De toegang is gratis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

38e Hyacintenjogging OEH HALLE op zaterdag 27 april 2019.

Masters_en_recreanten_oeh_
De masters en recreanten van OEH organiseren jogging. Foto Ingezonden
 

 De Masters en recreanten van de Koninklijke atletiekclub Olympic Essenbeek Halle ( OEH ) nodigen alle sportievelingen opnieuw uit voor hun “38e Hyacintenjogging”. Een honderdtal vrijwilligers zullen op zaterdag 27 april klaarstaan om alle lopers en wandelaars te begeleiden doorheen het prachtig paars gekleurde Hallerbos.

De inschrijving heeft plaats in zaal Vergeetmijnietje, Kasteelstraat 124 te Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 apr 2019
Olaf Feldberg | 15 apr 2019

archief