Artikels Archief van Halle

Invaren nieuwe Zuidbrug in HALLE Belangrijke mijlpaal voor de nieuwe Zuidbrug in Halle:

Img_5337
 

 Vandaag en morgen 17 januari 2021 wordt de boogbrug van het montageterrein langs het Kanaal naar Charleroi naar haar definitieve locatie gevaren en daar vakkundig op haar plaats gelegd. De afgelopen maanden werden op het montageterrein de verschillende brugdelen al aan elkaar gezet en geschilderd.   OPGELET! De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) tegen te gaan blijven gelden. Daarom roepen we de bevolking op om niet ter plaatse te komen kijken. We brengen de hele invaaroperatie mooi in beeld en zullen die beelden na het invaren ook delen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Ook in HALLE: Tournée Minérale!‘

Img_9826
 

Schepen van Welzijn Christophe Merckx roept alle Hallenaren op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Dit jaar 3 circussen in HALLE

Editiepajot_halle
 

Halle verwelkomt dit jaar 3 circussen. In principe stelt elk jaar één groot en ook een kleiner circusgezelschap zijn tenten op in Halle. Maar het stadsbestuur geeft dit jaar toelating aan 3 verschillende circusshows. Op die manier geven we de betrokken circusgezelschappen extra speelkansen. En die kunnen ze best gebruiken na het moeilijke coronajaar 2020.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2021
Marc Sluys
Elsie De Greef
 

HALLE - Resultaat van de inspraakactie voor de waterspeeltuin

Sophie-dale-ibd7j7ixxas-unsplash-1024x683
 

Schepen van Jeugd, Dieuwertje Poté: "Eind 2020 lanceerden we onze inspraakactie voor de gloednieuwe waterspeeltuin. De waterspeeltuin is een idee uit onze inspraakactie “Idee zkt Stad”. We kregen in totaal zo’n 63 reacties binnen. De gemiddelde leeftijd van de kinderen die hun ideeën instuurden was 8,5 jaar. Hiermee gaan we nu verder aan de slag om de waterspeeltuin tegen komende zomer effectief te bouwen."

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

2 vaccinatiecentra voor eerstelijnszone Zennevallei: De Bres in HALLE en DOC in ALSEMBERG

Img_5330
Johan Luyckfasseel, Jan Desmeth en Mathias Pierquin. Foto Marc Sluys
 

Woensdagavond laat viel de beslissing over de vaccinatiecentra voor de eerstelijnszone Zennevallei. De inwoners van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen zullen gevaccineerd kunnen worden in sportcomplex De Bres in Halle. De inwoners van Beersel en de drie faciliteitengemeente krijgen hun vaccin in DOC te Alsemberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Met Happy (h)art op zoek naar kunstwerken in HALLE

Affiche_kunstroute
 

 Van 18 tot en met 31 januari organiseert Open Armen ‘Happy (h)art’ een kunstzoektocht in het centrum van Halle. Op 15 locaties kan iedereen de kunstwerken bewonderen van de leden van Open Armen en sympathisanten. Bovendien vind je op elke locatie een tip voor het oplossen van een wedstrijdvraag en leer je meer over de situaties van mensen in kwetsbare situaties en over de werking van Open Armen.
Praktisch
De zoektocht loopt van 18 tot en met 31 januari
Vertrekpunt zoektocht en indienen wedstrijdvraag:
Open Armen, Vondel 25 1500 Halle

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2021
Marc Sluys
 

Eerste HALLEnaren krijgen corona-vaccin

Vaccinatiezonnighuis_mirasissau__19_
Foto Mira Sissau
 

 Vanmorgen kregen de bewoners van het woonzorgcentrum Zonnig Huis een vaccin tegen het coronavirus toegediend. Het zijn meteen de eerste Hallenaren die zo’n coronaprikje kregen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2021
Marc Sluys
Mira Sissau
 

Verkeersveiligheid via controle's in ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

 Afgelopen weekend werden er op het grondgebied van de politiezone Zennevallei meerdere gerichte controles uitgevoerd. Op vrijdag 8 januari 2021 werden voornamelijk lichte vrachtauto’s gecontroleerd. Zaterdag werden eveneens her en der controledispositieven opgesteld. Hierbij werd iedere bestuurder onderworpen aan een ademtest en controle op de boorddocumenten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Resterende koopzondagen HALLE

137199046_4206923332658123_6168382265815597384_n

De Verenigde Handelaars van Halle hebben de data vastgelegd van de nog resterende 14 koopzondagen van Halle-centrum en St. Rochus. De winkels zijn dan telkens open van 14 tot 18u

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

HALLE Annelies Wauters uit Lembeek creatief in coronatijden

Editiepajot_bart_devill___annelies
foto Bart Devillé
 

 In het coronajaar 2020 hebben heel wat ondernemers zichzelf moeten heruitvinden. Dat was ook broodnodig, want het is diversifiëren of failliet gaan. Sommige ondernemers gingen heel creatief te werk. Zoals Annelies Wauters uit Lembeek. Deze beautyconsulente zag haar salon, de Identity Creations Academy, maandenlang verplicht gesloten, net zoals bij alle andere beoefenaars van contactberoepen. Maar Annelies bleef niet bij de pakken zitten. Eerste opdracht: een heuse webshop uitbouwen met diverse boxen en producten waarmee mensen niet alleen aan hun uiterlijke maar ook hun innerlijke schoonheid kunnen werken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Ook in HALLE herdenking van de moord op Patrice Lumumba 60 jaar geleden

Img_20210110_120501010
 

 Zestig jaar geleden, op 17 januari 1961, werd de eerste minister van de eerst verkozen regering in Congo, Patrice Lumumba, vermoord.  Via een reeks activiteiten wenst Dekoloniseer Halle de persoon van Lumumba te herdenken en de waarheid vertellen over hem. In de week voor 17 januari passeren de herdenkingsactiviteiten de revue op de Facebookpagina van Dekoloniseer Halle. Iedereen kan meedoen met deze virtuele campagne die aftelt tot Lumumba Dag op 17 januari. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Marc Sluys
 

Gijzeling en inval van de politie in woning aan Edingsesteenweg in HALLE

Img_5325
In het huis, dat te koop staat, werd een man gegijzeld. Foto © Marc Sluys
 

 Zondagochtend werd de Edingensesteenweg in Halle afgesloten tussen Lembeek en Halle. Kort nadien bleek er een inval te zijn van de DSU, de Belgische speciale eenheden. Die werden ingezet nadat een ontvoerde man kon ontsnappen uit een loods. In de loods hadden enkele verdachten zich verschanst. Momenteel zijn  vier personen opgepakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE - Nieuwe straat nabij Cichorei-erf krijgt de naam Koffie-erf

Img_5322
 

Om enkele nieuwe woongelegenheden toegang te geven tot de openbare weg wordt het cichorei-erf verlengd. De verlenging sluit aan op de Jean Jacminstraat. Maar om verwarring bij hulpdiensten en koerierdiensten te voorkomen, krijgt deze nieuwe aantakking op de Jean Jacminstraat ook een nieuwe naam: het Koffie-erf.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2021
Sam Herremans
Marc Sluys
 

REGIO - Piet Capoen wordt de nieuwe deken van het decanaat Halle

Editie_colpaert_bloemen__kopie_
Wij hebben momenteel nog geen foto van Piet. Foto illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Uit goede bron konden we vernemen dat Piet Capoen, de huidige pastoor van Steenokkerzeel, benoemd is tot de nieuwe deken van het decanaat Halle. Wij legden ons oor te luisteren in de wandelgangen van het aartsbisdom en kunnen u het volgende nieuwtje meedelen. Er is in dit nieuwe jaar 2021 een nieuwe deken benoemd voor het decanaat Halle,
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE verlengt overeenkomst met Koninklijke Atletiekclub OEH vzw

18623310_10213718656346394_3110923473701710171_o
 

 Halle verlengt de samenwerkingsovereenkomst met atletiekclub Olympic Essenbeek Halle (OEH). Hierdoor kan de club bij sportevenementen rekenen op de logistieke steun van de stad. De stad is bijzonder trots op deze samenwerking. Want nu ook de Belgian Tornados Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en Belgian Cheetah Camille Laus OEH komen versterken, is de Halse atletiekclub uitgegroeid tot de hofleverancier van de atletiekclub Team Belgium. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2021
Marc Sluys
Vincent
 

Fundraiser: Een busje voor De Okkernoot in HALLE en VOLLEZELE

Flyer_crowdfunding_1
 

 De Okkernoot is een vzw voor personen met een autismespectrumstoornis en/of met een verstandelijke beperking. Zij ondersteunen per jaar een 200-tal personen met een beperking. 

De nood aan een extra busje voor de vestigingen in Halle en Denderwindeke stijgt. Daarom start De Okkernoot een fundraising om de nieuwe busjes te kunnen financieren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2021
Marc Sluys
 

Weer geen carnaval dit jaar, wel Carnavalitis op Radio Victoria HALLE

Radio_victoria_40_jaar_pers
Carnavalitis brengt Carnavalgemeenschap samen op maandagavond.
 

 Ook al kunnen de Hallenaren dit jaar weer geen carnaval vieren, het team van de Halse radio Victoria start toch met een nieuw seizoen van Carnavalitis, het populaire radioprogramma over het Halse carnaval: “We hebben lang getwijfeld. Want je zou ook kunnen zeggen dat we zout in de wonde strooien, maar uit een rondvraag van de carnavalswebsite Gruute Met bleek dat de carnavalisten massaal gewonnen waren voor een nieuw seizoen van Carnavalitis”, lacht Frank Vannerom.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Ons goede doel... Carnaval HALLE

133648110_3557035007708297_2417187269750448457_o
prinsenpaar ZZ Nico I en HZ Katleen I Bij Frank Vannerom van Radio Victoria.
 

 Rare tijden, we hebben het er al voldoende over gehad de afgelopen tijd.  

Er houd ons iets bezig in deze bijzondere tijden en dat is ervoor zorgen dat Carnaval blijft leven.  Ons prinsenpaar ZZ Nico I en HZ Katleen I lieten de afgelopen week al blijken dat ook zij die samenhang hoog in het vaandel dragen. Ze scheven niet alleen eigenhandig een knuffelkaart met de beste wensen naar alle groepen, sponsors, feestcafe’s, dj’s...  Ze gingen zelf een stapje verder en gingen deze persoonlijk bij iedereen aan huis overhandigen.  Een gebaar dat bij iedereen met veel enthousiasme onthaald werd.  Chapeau !

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2021
Marc Sluys
 

Nieuw eenvormig parkeerbeleid vanaf 2 januari in werking in HALLE

Overzichtskaart_parkeerbeleid_halle_def-1
Overzicht.
 

 Vanaf 2 januari treedt het nieuw eenvormig parkeerbeleid in Halle in werking. Op die manier zorgen we voor een vlottere mobiliteit, minder parkeerdruk en meer parkeergelegenheid voor wie in onze stad werkt, woont, winkelt of geniet. Het centrum wordt daarom voortaan ingedeeld in drie betaalzones (rood, groen en geel) en een blauwe zone (met parkeerschijf). Voorts worden alle parkeerautomaten vernieuwd. We voorzien in het commercieel centrum ook zo’n 50 shop & go-plaatsen waar je 30 minuten lang gratis mag parkeren voor een korte boodschap. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2021
Marc Sluys
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 
 

Laatste Nieuws

Marc Sluys | 15 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 jan 2021
Marc Sluys | 02 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief