Artikels Archief van Halle

HALLE – Lembeek Leeft speelt voor Kerstman

Sh2_4623_02__large_
 

Dit weekend 6 – 7 en 8 december vind in Lembeek rond de kerk de jaarlijkse kerstmarkt plaats, je kan er gezellig met vrienden of familie genieten van de vele kerstchalets waar verschillende verenigingen u wat lekkers aanbieden om zo hun kassa wat bij te vullen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Hij komt, hij kwam, ... die lieve goede Sint naar Don Bosco Halle

Sh2_4586_01__large_
 

22 jaar al komt deze hulpSint met zijn gevolg naar Don Bosco Halle in een origineel voertuig of vliegend tuig. Het is zo hartverwarmend voor de 2000 leerlingen die hem staan op te wachten. De hulpSint viel al eens, bijna letterlijk, uit de lucht, kwam al eens van het dak gegleden, reed in de meest extreme voertuigen de school binnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Twee zwarte punten

Knipsel
Twee Zwarte punten in Halle, waarvan één aan de Zwarte Kat.
 

De stad Halle telt in de nieuwe lijst van Vlaamse Zwarte Verkeerspunten twee treffers: het Bevrijdingsplein, alias "De Zwarte Kat" en de Auguste Demaeghtlaan ter hoogte van het kruispunt met de Zr. Bernarda- en de Vanbeverenstraat.  Je kan de interactieve kaart raadplegen via Google.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2019
Roger Swalens
eigen foto
 

HALLE -Versnelde "verledding" van de openbare verlichting

5c6acc389b732
Halle wil meer sfeer, minder verbruik en minder CO2 via Ledverlichting; Fluvius zal daarvoor zorgen.
 

Halle gaat met netbeheerder Fluvius een engagement aan om het openbare verlichtingspark versneld om te bouwen naar ultrazuinige ledverlichting. De overeenkomst moet op korte termijn een besparing opleveren op de Halse energiefactuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Zwerfvuilruimende Verenigingen beloond

Pad-19-126_drawing_final5__1_
Vier gemeenten - Halle, Beersel, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw - hielden dit voorjaar samen een zwerfvuilactie. Halle beloont nu de deelnemende verenigingen.
 

Halle beloont milieuvriendelijke verenigingen met ruim 6500 euro. De stad Halle beloont 8 verenigingen, die de voorbije maanden zwerfvuilacties of natuurbeheeracties hebben georganiseerd, met een subsidie. In totaal gaat het om 6.500 euro. Met deze financiële ondersteuning wil de stad de organisaties motiveren om ook volgend jaar de handen uit de mouwen te steken voor het milieu.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE – Grote Kerstmarkt woonzorgcampus De Maretak

Marretak_kerstmarkt
 

Seniorie De Maretak organiseert dit jaar voor de eerste keer de Grote kerstmarkt. Een gezellige kerstmarkt met hippe standjes, foods en drinks. De kerstsfeer hangt overal, maar niets leuker dan een kerstmarkt. We gaan voor een overdekte kerstmarkt, met tal van leuke standjes voor jong en oud. Met baby- en kinderkleren, kerstbloemstukken, juwelen, cava, jenever, Glüwein en zoveel meer!!!

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2019
Devogeleer Emile
ep
 

HALLE – Wemmetgat organiseert eerste kerstbar op zaterdag 21 december

Sh2_4471_01__large_
 

Wemmetgat organiseert dit jaar op 21/12 van 17u tot middernacht, voor het eerst een kerstbar op terras van Op t Kassaa.
Wemmetgat is een vriendenkring dat al een paar jaren (6 jaar) actief is in het Halse Carnaval.De vriendenkring Wemmetgat, meestal zelfstandige telt zelfs twee prinsenparen in de groep.
Deze bende vrienden, een twintigtal met hart voor carnaval nodigt iedereen uit op hun eerste kerstbar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

FP Halle-Gooik en Fernandao hebben in onderling overleg beslist om hun samenwerking stop te zetten

Fernando
FP Halle-Gooik en Fernandao stoppen de samenwerking. Foto ingezonden
 

FP Halle-Gooik en Fernandao hebben in onderling overleg beslist om hun samenwerking stop te zetten.

 Na overleg en analyse van het werk van de laatste maanden werd vastgesteld dat de relatie tussen de spelers en de coach niet de verwachtte resultaten en vooruitgang te weeg bracht. De club blijft ervan overtuigd dat Fernandao de juiste man op de juiste plaats was en betreurt de uiteindelijke uitkomst van deze samenwerking.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2019
Marc Sluys
ingezonden foto
 

HALLE - Villa Reumont: N-VA is opgelucht

13-08-rogier-lindemans
Rogier Lindemans hoopt op een nieuw Erfgoedbeleid in Halle

N-VA Halle toont zich verheugd dat het schepencollege weigerde een vergunning te verlenen om de Villa Sainte Anne, ook villa Reumont genoemd, te slopen. N-VA-raadslid Rogier Lindemans, die de zaak mee in de openbaarheid bracht begin juli, is tevreden met de weigering.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Donkere maanden brengen dieven op de been

Panorama1_politie_waakt
 

Traditioneel brengen de donkere maanden een stijging van het aantal woninginbraken met zich mee. De dagen worden korter, de nachten langer. Inbrekers maken hiervan maar al te graag gebruik om hun slag te slaan. Wees dus op je hoede!

Ook in de zone Zennevallei is al een lichte stijging voelbaar. Zo werd de zone vorig jaar deze tijd geconfronteerd met een werkelijke diefstallenplaag waarbij meerdere dadergroeperingen actief bleken op het grondgebied. Onderzoek leidde toen tot de vatting van een deel van de daders.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Rommelmarkt met bezoek van de Kerstman

Dsc_7343_01__large_
 

Tijdens de maandelijkse rommelmarkt op en rond de Halse Grote Markt zal de Kerstman langskomen samen met zijn elfjes en geschenkjes uitdelen aan de brave kindjes. De volgende rommelmarkt gaat door op zondag 15 december van 8.00 tot 13.00 uur. Standen opstellen kan vanaf 7.00 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

FS HALLE -GOOIK wint van Hasselt met 1-3

Futsal_hg

 FP Halle-Gooik trok naar zwart beest Hasselt, een verplaatsing die steeds moeilijk is voor de pajotters. Het uitvallen van Patias, De Bail & Crema maakt het enkel nog maar moeilijker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2019
Marc Sluys
 

CRU wil vierde markt openen op Eylenbosch-site in DILBEEK

Dilbeek_overkant
 

In de zomer van 2021 wil CRU een vierde vestiging openen langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek. De nieuwe belevingsmarkt zal onderdak krijgen in de voormalige Eylenbosch- brouwerij, die momenteel grondig gerenoveerd wordt. De aankondiging komt gelijk met het vijfjarig bestaan van CRU en markeert een nieuwe stap voorwaarts. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2019
Marc Sluys
Colruyt Group
 

HALLE – Ludovica Pé in de bloemetjes gezet voor haar 101 jaar

Sh2_2936_01__large_
 

In de Seniorie De Maretak werd de 101ste verjaardag gevierd van mevrouw Ludovica Pé, beter gekend als Wiske. Het geheim van Wiske om 101 jaar te worden ligt in de stiptheid waarmee zij opgroeide. Als oudste van drie kinderen kwam Ludovica al op een speciale manier op de wereld, na wat problemen zag zij het levenslicht na 6 maanden zwangerschap.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Halle Schaatst 2019 - 2020 met heel wat verrassingen.

Sh2_2902_01__large_
 

Halle Schaatst zorgt ook dit eindejaar voor heel wat schaatspret op het Stationsplein, van donderdag  12 december 2019 tot zondag 12 januari 2020, Op woensdag 11 december om 19u00 komt het ijsdansteam Kryos uit Eeklo onder begeleiding van Katrien Pauwels de maagdelijke piste iinschaatsen met een geweldige openingsshow. Op de foto met de "Kerstman" kan op vrijdag 20 december vanaf 19u00, en op 28 december komen de Verenigde Accordeonisten uit Halle de Kerstkroeg wat opvrolijken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile en archief
 

HERNE - Ambilunch in de Castel bracht een hommage aan Paul Severs

1_ambilunch_paul_severs_castel_nov_2019__8_
HERNE - Ambilunch in de Castel bracht een hommage aan Paul Severs - © Deschuyffeleer
 

De ambilunch in de feestzalen Castel werd deze maand gezet in het teken van Paul Severs. Gezien de grote belangstelling een bijzonder gewaardeerd initiatief, zo is gebleken. Gangmaker was het trio Sanseveria. Freddy Danau, de hoeksteen en de stuwende kracht achter deze muzikale formatie, begon 50 jaar geleden muziek te spelen in Herfelingen in de schoot van de.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HALLE - Veertigduizend!

40000
Halle rondt de kaap van veertigduizend inwoners. Nieuwe mensen, nieuwe uitdagingen.
 

"We zijn met meer dan 40.000!" juicht het stadsbestuur van Halle. Halle heeft de kaap van 40.000 inwoners bereikt! De bevolkingsstatistieken bevestigen dus datgene wat we al langer weten: Halle is een fijne plek om te wonen en te (be)leven. De 40.000 ste inwoner heet Lowie, zijn ouders kwamen vrijdagochtend 29 november langs voor zijn geboorteaangifte en werden overladen met felicitaties en cadeaus. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Geen vergunning voor villa Reumont

Reumroger
Halle erkent de erfgoedwaarde van Villa Reumont en geeft geen vergunning.
 

Het stadsbestuur van Halle kent geen omgevingsvergunning toe voor het bouwproject dat een ontwikkelaar wil realiseren op de site van de villa Sainte Anne aan de Villalaan. Schepen van ruimtelijke ordening Marijke Ceunen (Groen!) licht toe: “Het schepencollege weigerde de omgevingsvergunning op basis van de bijzondere erfgoedwaarde van het pand.”
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2019
Roger Swalens
roger swalens
 

Leerlingen van Feel Fresh verkopen verzorgings- en relaxerende producten in HALLE

7wefeelfresh2
14 leerlingen van 7 Winkelbeheer en Etalage van het Heilig Hart en College. Foto's Ingezonden
 

 14 gemotiveerde leerlingen van 7 Winkelbeheer en Etalage van het Heilig Hart en College hebben de deuren geopend van hun leeronderneming in de Vuurkruisenstraat. Onder de naam Feel Fresh verkopen ze verzorgings- en relaxerende producten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 

HALLE - Servais' schoonmaakbeurt

400px-halle__grote_markt-pm_46293
Servais moet weer schitteren als weleer. En ook zijn sokkel krijgt nu een poetsbeurt.
 

Gemeenteraadslid Yves Demanet vroeg op de gemeenteraad van dinsdag 26 november hoever het staat met de restauratie van het standbeeld van Servais.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 07 dec 2019
Roger Swalens | 06 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 dec 2019
Devogeleer Emile | 03 dec 2019
Devogeleer Emile | 03 dec 2019
Marc Sluys | 01 dec 2019
Roger Swalens | 29 nov 2019
Roger Swalens | 29 nov 2019
Roger Swalens | 28 nov 2019

archief