Artikels Archief van Halle

HALLE zoekt medische vrijwilligers

Banner_oproep_medische_zorgverleners
©Stad Halle
 

Ben jij bereid om - mocht het nodig zijn - je ook in te zetten als vrijwilliger om onze zorgverlening te versterken in de strijd tegen het coronavirus? Met deze oproep legt de stad Halle een reserve aan van medische profielen waarop ze een beroep kan doen in geval  van  nood aan versterking. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Halle - Buitenspeeldag in oktober

Buitenspeel
©stad Halle
 

 De stad Halle verplaatst de buitenspeeldag vanweg Corona. Ze  kondigt de wijziging als volgt aan: "Waarschijnlijk hadden jullie het voelen aankomen: de Buitenspeeldag van 22 april kan omwille van het coronavirus niet doorgaan. Het zou geen goed idee zijn om - drie dagen na de paasvakantie - kinderen op te roepen om massaal buiten te gaan ravotten, zeker als de kans groot is dat de huidige maatregelen nog verlengd zullen worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLErbos enkel toegankelijk voor wandelaars, lopers en fietsers uit de buurt

Anb_banner_hyacinten_bewerkt_0_0
 

 Volgens de actuele richtlijnen mag je de wagen of het openbaar vervoer niet nemen om je te verplaatsen naar een bos (ook al is het maar enkele kilometers). Dat is namelijk geen noodzakelijke verplaatsing. Er geldt dan ook een parkeerverbod op alle parkings van het Hallerbos en sommige aanliggende straten in de 3 gemeenten: Halle, Braine-le-chateau en Beersel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Marc Sluys
 

Officieel Communiqué FP HALLE-GOOIK over stopzetten competitie

Futsal_hg

n deze barre tijden is het duidelijk niets of niemand boven dit verschrikkelijke virus staat, geen sport, speler, supporter, ... geen mens. 

Wij begrijpen en steunen de gezamenlijke beslissing van de KBVB/Voetbal Vlaanderen/ACFF om het voetbal/futsal met onmiddellijke ingang stop te zetten. Jammer genoeg hebben wij vastgesteld dat deze beslissing ook gepaard ging met een veel minder beslissing om de eerste uit de reguliere competitie tot landskampioen te kronen. In het futsal wordt de landskampioen bepaald na playoffs en niet na de reguliere competitie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Marc Sluys
 

Liturgie tijdens de Goede Week in de Zennevallei

Dscf5298_-_kopie
Foto© hugo casaer Kunstkeramiek van Dries van den Broeck uit Alsemberg 1923-1995)
 

 Door de Corona-quarantaine gaan er in de kerken van Sint-Pieters-Leeuw en Beersel geen diensten meer door. Pastoor Jan Baert zocht, zoals vele van zijn confraters, naar een oplossing en stelt opnames van de zondagsvieringen ter beschikking via YouTube. De diensten kunnen bekeken en beluisterd worden via: www.parochie-sint-pieter.org (Sint- Pieters-Leeuw) en http://www.kerknet.be/organisatie/zone-alsemberg (Beersel).

Vanaf Witte Donderdag, 9 april, worden de diensten “opgeluisterd” door de Schola. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Marc Sluys
Hugo Casaer
 

Coronamaatregelen in de ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

 De coronamaatregelen zijn nu bijna twee weken van kracht. Op vlak van economie, welzijn, maatschappelijk leven, … heeft dit een enorme impact. Ook voor de lokale politie mist dit zijn weerslag niet. Zowel intern als extern werden procedures aangepast en gelden nieuwe afspraken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 

CAW HALLE-Vilvoorde blijft bereikbaar voor welzijnsvragen tijdens de coronacrisis

Image001
 

 Ook tijdens de Coronacrisis is CAW Halle-Vilvoorde er voor mensen met een welzijnsvraag. Het Coronavirus roept voor veel mensen extra vragen op. In uw kot blijven is niet gemakkelijk en leidt soms tot spanning, eenzaamheid, angst, .... CAW Halle-Vilvoorde staat paraat via telefoon, mail en chat om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 

Regio - Colruyt en Delhaize maken afspraken voor leveren aan ziekenhuizen: unieke samenwerking

Solucious
©Colruyt
 

Delhaize en Colruyt slaan de handen in elkaar: samen gaan ze kosteloos boodschappen leveren aan het personeel in ziekenhuizen. De beide retailers beloven de ziekenhuizen eerlijk te verdelen, en ook andere concurrenten zijn welkom.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Ook 39ste Hyacintenjogging van Olympic Essenbeek HALLE afgelast

90707977_10221380197195234_4660861182058430464_o
 

 Het zal u niet verwonderen dat de corona-crisis ervoor zorgt dat we, omwille van de gezondheidsrisico's en de hieraan verbonden overheidsmaatregelen, genoodzaakt zijn onze geliefde Hyacintenjogging dit jaar af te gelasten. Dit is zonder voorgaande maar de gezondheid van de lopers en de samenleving in zijn geheel krijgen absolute voorrang! Het OEH-bestuur beslist om ook alle trainingen tem 10 mei te schrappen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Marc Sluys
 

BEERSEL/HALLE Amfibieënoverzetactie was succesvol

Editiepajot_bart_devill___kikkers_en_kikkerdril
ingezonden foto
 

 Door de lange, donkere winter met zachte temperaturen, voelden kikkers, padden en salamanders het al in januari kriebelen. Van hun winterverblijf in Beersel kropen zij naar de poel op Halle om zich voort te planten. Spontaan kwamen vrijwilligers uit Beersel en Halle op 1 februari samen om in de Haakstraat 100 meter scherm te plaatsen, zodat de amfibieën veilig konden worden overgezet. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO -Bloemen voor Bijen

Shutterstock_1322820728
Ingezonden/ Inheemse bloemenweide
 

De (honing)bij is de belangrijkste bestuiver van fruit, tuinbouwgewassen en wilde planten. Daarom zetten de provincie Vlaams-Brabant, 41 gemeenten en de Regionale Landschappen zich in om , samen met de Vlaams-Brabanders, mee te helpen aan het overleven van de bij in onze regio.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

PRE-TRIAGECENTRUM IN HALLE WORDT DINSDAG OPGESTART

Img_3993
 

Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle, Artsenkring/Wachtpost Zennevallei, Eerstelijnszone Zennevallei, stad Halle en de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Pepingen, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos slaan de handen in elkaar en starten een pre-triagecentrum op. In zo’n centrum worden patiënten – in twijfelgevallen én na afspraak – klinisch onderzocht door een arts. Deze beslist dan of er een spoedopname nodig is of dat de patiënt naar huis kan....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Mariaprocessie zal niet uitgaan in 2020 in HALLE

Dsc_4045
 

De Mariaprocessie zal dit jaar niet uitgaan. Dat zijn de stad en de Broederschap van O.L.-Vrouw overeengekomen. De processie wordt elke twee jaar georganiseerd op Pinksteren. Maar omwille van de huidige voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus kan de plechtige optocht niet op een goeie manier voorbereid worden....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO - Jagen en Vissen verboden

Hunt_id_expo
Jacht en visvangst verboden. Corona. Ingezonden afbeelding.
 

Omdat het nu  weer  is, duikt de vraag steeds meer op of jagen en vissen toegelaten activiteiten zijn. Dat is niet het geval, benadrukken Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en het Natuur en Bos. “Jagen en vissen zijn op dit moment verboden buitenactiviteiten. Het federaal crisiscentrum bevestigt dat. Het gaat om niet-essentiële verplaatsingen”. De minister herhaalt de oproep aan alle Vlamingen om zich niet te verplaatsen als dat niet strikt noodzakelijk is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - REGIO - Colruyt werkt boodschappenoplossing uit voor de medewerkers van twee Belgische ziekenhuizen

Maxresdefault
Solucious© helpt personeel 2 ziekenhuizen bij boodschappen doen.
 
Colruyt  werkt met twee grote Belgische ziekenhuizen een oplossing op maat uit om de voedingsaankopen van hun medewerkers te kunnen leveren op hun werkplaats. Het ziekenhuispersoneel van UZ Leuven en UVC Brugmann zal binnenkort bestellingen online kunnen plaatsen. Via een apart logistiek netwerk zullen deze bestellingen afgeleverd worden in het betreffende ziekenhuis. De dienst zal geleidelijk aan worden uitgerold in afstemming met de ziekenhuizen. Zo wil Colruyt  voor de ziekenhuismedewerkers op termijn de zorgen over het aankopen van voedingswaren wegnemen voor henzelf en hun gezin zolang de coronavirus-crisis duurt. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Uit veiligheidsoverwegingen ook geen Sint-Veroonmars in Lembeek

666
 

Zoals verwacht zal de Sint-Veroonmars in Lembeek niet uitgaan. Alle veiligheidsmaatregelen van de federale regering beperken zich voorlopig tot en met zondag 5 april. Maar de stad en de Lembeekse paassoldaten zijn ervan overtuigd dat op paasmaandag 13 april de coronazorgen nog niet voorbij zullen zijn. Door de veiligheidsmaatregelen kan de organisatie het evenement ook niet voorbereiden zoals het moet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Bewoners en medewerkers van WZC Sint-Augustinus ontvangen ontroerende attenties

Bloemen
 

De pandemie bracht ook België de laatste weken in moeilijke tijden. Woonzorgcentra doen er alles aan om onze ouderen te verzorgen, beschermen en vertroetelen. Gisteren brachten familieleden en sympathisanten heel wat mooie zaken binnen voor de bewoners en het personeel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE - Sportoase blijft inzetten op gezondheid en gaat online!

763
©Sportoase Hallebad
 

Gezondheid toegankelijk maken voor iedereen, jong, oud en alles daartussen…. Dat is de missie en voornaamste doelstelling van Sportoase. Zeker in deze tijden waar onze gezondheid -en de zorg daarrond- onder druk komt te staan is het voor Sportoase eens zo belangrijk iedereen te blijven motiveren om in beweging te blijven. Beweging en gezonde voeding versterkt namelijk de weerstand en is de beste persoonlijke strategie voor iedereen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Veel Halse handelaars sluiten op advies de deuren Maar ‘HALLE handelt!’ wordt gelanceerd om lokale handelaars te steunen

A3_affiche_halle_handelt
 

 

Steeds meer Halse Handelaars sluiten voorlopig hun deuren. Het gaat niet om een beslissing van de Verenigde Handelaars Halle maar wel om een advies. Door te sluiten beperken we de menselijke contacten en beschermen we de klanten en het personeel. Voor de lokale handel worden het moeilijke weken maar we blijven niet bij de pakken zitten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Marc Sluys
 

Recyclagepark gesloten ook in HALLE

Download-2

Alle recyclageparken blijven tot minstens 3 april gesloten. De huisvuilophaling blijft wel gegarandeerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Roger Swalens | 24 mrt 2020
Roger Swalens | 22 mrt 2020
Marc Sluys | 17 mrt 2020

archief