Artikels Archief van Halle

Jeugdvereniging voor sterrenkunde in HALLE Voor jongeren met een interesse in wetenschap en technologie.

172672368_241336661052624_4712549184167785642_n
 

 In Halle is er sinds oktober 2020 een nieuwe jeugdvereniging actief die zich focust op wetenschap en technologie. JVS Hyperion richt zich specifiek op jongeren tussen 9 en 25 jaar die naast sport en spel ook een intellectuele uitdaging willen in hun vrije tijd. Sterrenkunde staat hierin centraal, maar ook aanverwante wetenschappen en technologie kwamen reeds aan bod tijdens de vorige online bijeenkomsten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Info HALLE ondergaat metamorfose. Nog meer nieuws en verhalen uit jouw stad!

Mockup_nieuwe_layout_stadsmagazine_info_halle__3_
 

 Het stadsmagazine Info Halle ondergaat een grondige gedaanteverwisseling. Wat in 1989 startte als een puur informatieblad, is intussen uitgegroeid tot een volwaardig stadsmagazine. Het tijdschrift pikt voortaan nog sneller in op de actualiteit en bevat voorts heel veel kleine en grote verhalen over jouw stad. Het is een eigentijds magazine geworden waarin de Hallenaar helemaal centraal staat. Eind deze week valt het vernieuwde stadsmagazine in alle Halse brievenbussen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE - Vernieuwde Sociale Kruidenier voor meer voedselhulp

Image002
 

Op 28 april 2021 wordt de Sociale Kruidenier “OMME-Karreke” te Buizingen officieel heropend. Ze verhuisde naar een groter lokaal in hetzelfde gebouw. Hierdoor is er een groter aanbod en kunnen we inspelen op de grotere vraag van mensen die het financieel moeilijk hebben uit de buurt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Test je toekomstige e-bike in HALLE

601a793acd131005d9e6a0d3_0001-p-1600
 

 Halle organiseert samen met Haviland en klimaatpunt vzw een groepsaankoop van elektrische fietsen om het gebruik van e-fietsen aan te moedigen. Nog tot 31 juli 2021 kunnen de Halse fietsliefhebbers dankzij deze groepsaankoop tot 10% korting krijgen op de aankoop van een e-fiets. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Meer dan 60 winkels van Spar Colruyt Group installeren AED-toestellen na geslaagde crowdfunding

Assets_img_banner
 

 Na een geslaagde crowdfundingactie zullen liefst een derde van de Spar Colruyt Group-winkels over een gloednieuw automatische externe defibrillator (AED) beschikken. De aankoop ervan werd door de klanten en de winkels samen gefinancierd. Door klanten bij hun aankopen een bedrag te laten doneren, of door het aankoopbedrag naar boven te laten afronden, droegen ze bij tot de aankoop van deze levensreddende toestellen. Geplaatst langs de buitenkant van de winkel zijn ze zeven dagen per week dag en nacht toegankelijk voor alle buurtbewoners. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

BEERSEL/HALLE Alsembergsesteenweg wordt tijdelijk eenrichtingsstraat

Editiepajot_bart_devill___alsembergsesteenweg
foto Bart Devillé
 

 Van maandag 12 april tot en met zondag 18 april wordt de Alsembergsesteenweg tijdelijk een eenrichtingsstraat tussen de Octaaf de Kerchove d'Exaerdestraat en het op- en afrittencomplex van de E19-snelweg op het grondgebied van de gemeente Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/REGIO Het wordt dit jaar een Toer de Geuze van uit de woonkamer

Editiepajot_bart_devill___toer_de_geuze_at_home
EP
 

 De Toer de Geuze is voor diegenen die het nog niet mee mochten beleven, een groot(s) publiekselement dat het vakmanschap van de lambiekbrouwers en geuzestekers van het Pajottenland en de Zennevallei in de schijnwerpers zet. De eerste editie werd georganiseerd in 1997. Eerder dit jaar kondigde de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) aan dat er omwille van de coronamaatregelen in 2021 geen fysieke editie zou plaats vinden van de Toer de Geuze. In de plaats daarvan heeft HORAL, samen met Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Vlaanderen de schouders gezet onder een virtuele editie  van de Toer de Geuze.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Vanaf nu ook inzameling van plastic dopjes in het stadhuis en sociaal huis in HALLE

Img_5395
 

 Plastic dopjes op je plastic fles of drankkarton mogen in de pmd-zak. Maar sinds enkele jaren kunnen Hallenaren hiermee ook terecht in het Halse recyclagepark en dat voor het goede doel: de dopjes worden via Intradura aan de vzw Belgisch Centrum voor Geleidehonden (vzw BCG) bezorgd waarna hun vrijwilligers de dopjes verder sorteren en naar een recyclagefabriek brengen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2021
Marc Sluys
 

HALSE bib laat je wandelen doorheen verhalen

Img_5394
Wandeling rond de Bib. Foto Marc Sluys
 

De Halse bibliotheek maakt wandelen met kinderen helemaal wonderlijk. Aan de hand van een uitgestippelde route langsheen panelen met illustraties ontdek je vanaf nu het verhaal van ‘Anna en de dromenmaker’. Het Elisabeth- en het Albertpark rondom de bib vormen het decor voor deze verhalenwandeling. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Tijdelijke hinder door werken Alsembergsesteenweg in BUIZINGEN

Alsembergsesteenweg_
 

 Van maandag 12 april tot en met zondag 18 april wordt de Alsembergsesteenweg tijdelijk een eenrichtingsstraat tussen de Octaaf de Kerchove d'Exaerdestraat en het op- en afrittencomplex van de E19-snelweg. Verschillende riooldeksels die in het midden van de steenweg liggen, worden vernieuwd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2021
Marc Sluys
 

Nieuwe groenstrook in de Basiliekstraat in HALLE

Schermafbeelding_2021-04-09_om_12
 

 In de Halse Basiliekstraat wordt een parkeerstrook vlak bij de ingang van het Delhaize-warenhuis omgevormd tot een groenstrook. Zo komt er een einde aan een gevaarlijke verkeerssituatie en wordt het openbaar domein weer groener.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2021
Marc Sluys
 

Stadsradio HALLE maakt speciaal programma, twee jaar na het overlijden van Paul Severs

Dsc00122
 

Vrijdag 9 april is het twee jaar geleden dat zanger Paul Severs overleed. En dat willen ze bij Stadsradio Halle niet ongemerkt laten voorbijgaan. Het duo Kris Baert en Ben Braillard maakt vrijdagnamiddag van 13 tot 16 uur een speciaal programma over de populaire Halse zanger.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 apr 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE – Inschrijvingen in Don Bosco BuSO

Reclame-2021-inschrijvingen
 

Op maandag 19 april starten de inschrijvingen voor het 1ste jaar secundair (observatiejaar) in het Buitengewoon Secundair Onderwijs (BuSO) Don Bosco in Halle. De inschrijvingen voor instromers vanaf het 2de jaar zijn vanaf woensdag 16 juni mogelijk

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 apr 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Vaccinatiecentrum De Bres HALLE Stopzetting gebruik tweetalige folders

Folder_
 

 De burgemeesters van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen hebben vanavond kennis genomen van de verschillende tweetalige folders, die overhandigd werden aan een anderstalige bezoeker van het vaccinatiecentrum De Bres. 
De burgemeesters gaven de diensten de opdracht deze folders uit dienst te nemen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2021
Marc Sluys
 

Brouwerij Boon LEMBEEK pakt uit met een speciale geuze 31 met lambiek van meer dan 4 jaren oud

Vat_31__tekengebied_1
 

 Brouwerij Boon LEMBEEK pakt uit met een speciale geuze 31 met lambiek van meer dan 4 jaren oud.  “Nooit eerder lieten we Lambiek voor een “VAT” productie in de foeder ouder worden dan 3 jaar. We beslisten om foeder N° 31 zijn gang te laten gaan en bottelden de lambiek na 4 en een half jaar rijping op dit eiken vat. 

VAT 31 werd een delicate, zacht-fijne Oude Geuze. Hij kent een fijne pareling en aangename cognac-achtige neus. Het fluweelzachte maar toch stevige aroma met toetsen van abrikoos en nootjes wordt onderbouwd met een duidelijk eik karakter.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2021
Marc Sluys
Brouwerij Boon
 

Actiemaand maart in PZ ZENNEVALLEI : aandacht voor het sturen onder invloed en overlading

Politie_zone
 

 Iedere maand focust de dienst verkeer op een welbepaald verkeersthema. Afgelopen maand was er zo extra aandacht voor overlading van voertuigen, alsook naar het sturen onder invloed. Beide thema’s kaderen in de prioriteiten van het actieplan verkeer van de lokale politie Zennevallei.  

12 voertuigen gecontroleerd, 12 in overtreding en 28 bestuurders onder invloed

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2021
Marc Sluys
 

HALLE - Vooruit, nieuwe strategie en nieuw bestuur

Vooruit_halle_vivid_red

Sinds 21 maart 2021 is sp.a Halle, Vooruit Halle, socialistische beweging. Tegelijkertijd is er in Halle ook een nieuw dynamisch bestuur. Een volgende stap in het vernieuwingstraject waarmee sp.a een jaar geleden van start is gegaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Provincie investeert in klimaat Meer dan half miljoen euro voor 10 klimaatprojecten

Vlaams-brabant-sponsorlogo-jpg-zwart
 

 De provincie Vlaams-Brabant investeert 547.397,69 euro in 10 klimaatprojecten van 8 organisaties. Beweging.net regio Vlaams-Brabant en Brussel, Noordlicht, stad Halle, Klimaatpunt, 3Wplus Energie , Researchpark Zellik, Haviland Intercommunale en Ecolife krijgen deze subsidies voor hun klimaatprojecten. Hun projecten dragen bij aan de ambitie van de provincie om klimaatneutraal te worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2021
Marc Sluys
 

Twee feestjes stilgelegd in HALLE en SINT-PIETERS-LEEUW

Politie_zone
 

 Op zaterdag 3 april werd de politiezone Zennevallei opgeroepen om twee feestjes stil te leggen in Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Deze feestjes waren samen goed voor 42 processen-verbaal wegens het niet-naleven van de coronamaatregelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2021
Marc Sluys
marc Sluys
 

HALLE - Colruyt levert groene stroom aan particulieren

Header_autosnelwegverkeerwindmolen
Colruyt verkoopt groene stroom die in België aan land is geproduceerd. ©VILT vzw
 

Via zijn brandstofleverancier Dats 24 levert Colruyt Group voortaan ook elektriciteit aan particuliere klanten. De geleverde stroom is bovendien 100% groen én wordt in België geproduceerd. Ook  levering van gas  behoort tot de mogelijkheden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2021
roger swalens
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Marc Sluys | 13 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief