Artikels Archief van Halle

Drasop-brug HALLE heeft een Open’ Comité

1img_0296
De brug is afgesloten. Foto © Roger Swalens
 

 Begin augustus 2018, bijna net een jaar geleden, raakte de Drasop-brug over de Brusselse Ring zwaar beschadigd door de crash en brand van een vrachtwagen tegen één van zijn middenpijlers op de autosnelweg. Een aantal  buurtbewoners besloot het  ‘Drasop-brug’ Open Comitéop te richten.  Iedereen, zowel pers als inwoners, kunnen met het Comité contact opnemen via dit  e-mailadres : drasopbrugopen@gmail.com

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2019
Marc Sluys
Roger Swalens
 

De Jakobsladder - De zevende Vandiesel-thriller van Dirk Vanderlinden

Image002
 

‘De Jakobsladder’ is geïnspireerd op de vijftigste verjaardag van de maandlanding dit jaar. Het verhaal begint dus in het jaar 1969, waar tijdens die bewuste nacht van 21 op 22 juli het leven van een kleine jongen compleet overhoopgegooid wordt. Vijftig jaar later weet hij nog steeds niet wat er toen precies gebeurd is. Daarom stapt hij naar The Vandiesel Company.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2019
Marc Sluys
 

HALLE – ROMMELMARKT MET ANIMATIE OP 21 JULI

Sh2_5421__large_
 

 

Volgende editie van de rommelmarkt gaat door op 21 juli (nationale feestdag) die dag organiseren wij een verkiezing van "Best verklede Belg" Elke standhouder die zich verkleed  in de nationale driekleur , manneke Pis , of een pak fritten ................... kan verkozen worden en gaat met de hoofdprijs lopen,

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Vertrek Jeugdwerking Don Bosco ZAMBIA

Vertrek_don_bosco
 

De gasten ( Arthur De Bolle, Febe Peetroons  en Amber Godeau ) van Don Bosco Halle en Katrijn,Dagmara ,Annelien en Ruben van de Limburg zijn vertrokken naar Zambia voor vrijwilligerswek in Kabwe voor 5 weken. Dit voor het project Ichiloto.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE - Project Villalaan zorgt voor beroering

Img_0312
 

N-VA Halle steunt de buurtbewoners van de Villalaan in hun protest tegen de sloop van een art-decovilla met omliggende tuin. De  buurt  maakte zich de afgelopen tijd op  sociale media bijzonder ongerust over de plannen om er een aantal appartementen voor in de plaats te bouwen. De aanvraag voor de vergunning is bij de stad wel correct ingediend en het  openbaar onderzoek  loopt volop.

Toch blijken alle oppositiepartijen koele minnaars van dit project. Ook Open VLD en Halle2019 lieten dat blijken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

HALLE – Stroppenconcerten met Coco Jr & The All Stars, zelden zoveel talent op een podium

Sh2_0381_01__large_
 

De derde maandag van de Stroppenconcerten 2019 werd meteen een topper, met het optreden van Coco Jr & The All Stars, zelden staat zoveel muzikaal talent op één podium, Coco Jr uiteraard bekend  van The Dinky Toys, maar ook o.a. Liefde voor muziek, bewees maandagavond op het toppunt van zijn kunnen als performer te staan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Vrolijke Eric Baranyanka & vrienden Jan en Miguel samen op het podium

Sh2_0261_01__large_
 

Eric Baranyanka verzorgde samen met Jan Vankeerberghen en Miguel de opwarming tijdens de derde maandag van de Stroppenconcerten 2019, na dit vrolijke trio was het de beurt aan Coco Jr & The All Stars.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Stad en Gewest vinden elkaar in dossier A8

Img_20190509_085459_cover
 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts is verheugd dat de Stad Halle meestapt in een realistisch scenario voor de A8, die vandaag zorgt voor verkeersonveiligheid, files en een tweedeling van de stad. Weyts had het stadsbestuur in mei gevraagd om niet langer vast te klampen aan het onrealistische plan om de A8 volledig te ondertunnelen, maar om te kiezen voor een haalbaar en betaalbaar alternatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

HALLE – Coco Jr & The All Stars en een verrassingsoptreden op Stroppenconcert maandag 15 juli

Stroppenconcerten2019
 

We zijn alweer aan het derde stroppenconcert van deze 22ste editie en een
topper kondigt zich aan, namelijk Coco Jr. Uiteraard bekend  van The Dinky Toys, maar ook o.a. Liefde voor muziek op VTM;
Maar er is meer, de jeugddienst van de stad Halle zal aanwezig zijn, alsook de politie Zennevallei om hun rekrutering kracht bij te zetten! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Ook N-VA voor tunnelvariant die ook het Schepencollege nu aanvaardt

Img_20190509_085528
 

N-VA Halle is  opgelucht met de  keuze voor een  tunnelvariant van de N203a. De N-VA Halle reageert opgelucht "nu de partijen van de meerderheid eindelijk de loopgraven hebben verlaten". Het standpunt van de grootste oppositiepartij van Halle luidt als volgt:

"De tunnelvariant met een ondertunneling van de Nijvelsesteenweg en de Halleweg en garanties voor de ontsluiting van Rodenem komt in grote lijnen overeen met de keuze die N-VA Halle reeds lang had gemaakt..

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

HALLE – Eerste Afterwork Lounge meteen een schot in de roos (of bril).

Sh2_9991_01__large_
 

De eerste editie van de “Afterwork Lounge” georganiseerd door een groepje vrienden op het zwembadplein werd metten gesmaakt door het publiek. Met deze eerste editie werd meteen ook een nieuwe VZW Hallusement opgericht, met de bedoeling de inwoners dichter bij elkaar te brengen op een heel originele manier.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Stad heeft de Ideeën gevonden

Idee_zoekt_stad

458 ideeën, dat is het resultat van de Halse actie Idee zkt Stad van de stad Halle. Bedoeling  ervan is "de inwoners te betrekken bij de opmaak van de meerjarenplanning en het beleid democratischer maken." Van de 458 suggesties werden er 8 op een lijstje geplaatst en daaruit kunnen de Hallenaren er  4 kiezen die op korte termijn ook effectief gerealiseerd worden.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE – Schepencollege doet poging om dossier A8 te deblokkeren

Img_20190509_085510
 

Het college van burgemeester en schepenen wil met de Vlaamse overheid onderhandelen over een ondertunneling van de A8/N203 ter hoogte van de Halleweg en de Nijvelsesteenweg. Maar het college stelt wel dat er dan  garanties moeten komen dat de wijk Rodenem volledig ontsloten wordt. Halle pleitte altijd voor een volledige ondertunneling maar hoopt met deze tegemoetkoming de impasse in dit dossier te deblokkeren.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

HALLE - Toespraak 11 juliviering burgemeester Marc Snoeck

Sh2_9847_01__large_
 

“Vooreerst wil ik graag en zeer in het bijzonder een groep van een 20-tal anderstalige cursisten verwelkomen hier op onze Vlaamse feestdag. Zij nemen deel aan de activiteiten georganiseerd in het kader van het Halse zomerproject “Nederlands onder de zon”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Raymond en de klimaatopwarming centraal op de 11 juliviering

Sh2_9877_01__large_
 

Traditiegetrouw word op 11 juli in Vlaanderen de Vlaamse Feestdag gevierd, ook in Halle waar burgemeester Marc Snoeck (Sp.a) tijdens zijn toespraak uitleg gaf over de projecten voor een Vlaams beleid in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE.- 15de Meerdaagse reis met Non-Stop naar de Dordogne - Frankrijk

Senioren_2__large_
 

De jaarlijkse reis van Non-Stop, de seniorenwerking van de Vriendenkring Nieuw Rodenem, ging dit jaar naar de Dordogne.

Met o.a. bezoeken aan Sarlat, Rocamadour, Perigueux, Bergerac, de Gouffre de Padirac, Collognes le Rouges, Martel, Domme, het kasteel van Beynac, een boottocht met een gabarre op de Dordogne, een tuinbezoek aan Les Jardins de l’Imaginaire enz…., kreeg de groep terug een zeer gevarieerd en interessant programma voorgeschoteld. Dit alles met temperaturen tussen 30 en 35 graden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE – Word jij deze zomer Halleheld?

Halleheld
 

Project Superheld is een leuke stadswandeling vol opdrachten voor kinderen tussen 6 en 10 jaar

Weet je nog niet wat je gaat doen deze zomer? Kom dan op superheldenavontuur in het centrum van Halle. Kinderen ontdekken tijdens deze wandeling al spelend het stadscentrum en maken kennis met enkele belangrijke Halse figuren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Devogeleer Emile
ep
 

HALLE - Sint-Augustinus zoekt vrijwilligers

St_augustinus

Woonzorgcentrum Sint-Augustinus is op zoek naar vrijwilligers om een handje toe te steken. Elke De Cuyper -directeur   van WZC Sint-Augustinus-   richt zich specifiek tot de Cultuurraad met haar oproep, maar dat is natuurlijk mar één van de kanalen langs waar de zoektocht verloopt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Geen Sport in Paterskerk?

Paterskerk3
 

Op initiatief van de Cultuurraad heeft de stad Halle de Paterskerk niet verkocht.  Er wordt nu gezocht naar een nieuwe bestemming, maar de Cultuurraad is geen voorstander van sport in de kerk van de Paters Conventuelen aan de Volpestraat.

De Cultuurraad heeft in 2013 in een dossier met verantwoording aan het college gevraagd de kerk niet te verkopen maar een culturele bestemming te geven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE – Stevige Soulklanken op het tweede Stroppenconcert 2019

Sh2_8962_01__large_
 

De partyband 'Soulvision' uit de streek van Roeselare bracht tijdens het tweede Stroppenconcert een mengeling van soul, disco en funk klassiekers.
Alle nummers werden in een 'Soulvision' kleedje gestoken wat resulteerde in
een waar feest. Het streefdoel van deze zeven manelijke en twee vrouwelijke muzikanten is om telkens voor een unieke ervaring te

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 17 jul 2019
Devogeleer Emile | 17 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 12 jul 2019
Devogeleer Emile | 10 jul 2019
Roger Swalens | 09 jul 2019
Roger Swalens | 09 jul 2019

archief