HALLE/ SINT-PIETERS-LEEUW/ BEERSEL/ DROGENBOS - Reconversie zuidelijke Zennevallei

C21

HALLE/ SINT-PIETERS-LEEUW/ BEERSEL/ DROGENBOS - Reconversie zuidelijke Zennevallei

Dsc_0321

In uitvoering van het ruimtelijk structuurplan Vlaams-Brabant keurde de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant zopas een project goed voor de reconversie en ontwikkeling van de "zuidelijke Zennevallei".

De zuidelijke Zennevallei, de regio langsheen het Zennekanaal tussen de Bergensesteenweg en het zuidwestelijk gedeelte van de ring rond Brussel, heeft vandaag een eerder negatief en achtergesteld imago. Het werkgebied van de gekende TV-politieman "Witse" wordt geconfronteerd met overlast van vrachtverkeer doorheen woonkernen, verouderde en verwaarloosde bedrijvenzones en een hoge werkloosheidsgraad (7,5%).

 "De provincie Vlaams-Brabant wil, samen met de gemeenten Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Beersel, deze regio op de kaart zetten. Verhogen van de attractiviteit van het gebied, oplossen van de verkeersproblematiek en verbeteren van de woonkwaliteit en recreatiemogelijkheden staan hierbij voorop. Daarnaast wordt de werkgelegenheid aangepakt door de creatie van 100ha bijkomende bedrijvenzones", aldus een gemotiveerde Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief