Update Politie Zennevallei in quarantaine

C21

Update Politie Zennevallei in quarantaine

Hondenbrigade_
 

De lokale politie Zennevallei is nu halfweg de quarantainemaatregel, nadat het zaterdag 13 februari één voor één de deuren diende te sluiten van de verschillende politieposten. Alle medewerkers die toen nog dienst hadden werden huiswaarts gestuurd met de boodschap om in quarantaine te gaan alsook hun nauwe contacten en gezinnen. De beslissing kwam er nadat er een vermoeden optrad van een clusteruitbraak van een mogelijke variant van het coronavirus in de politiepost Brabantpoort. Nu wordt pas echt duidelijk dat het zou gaan om de Braziliaanse variant die bij drie medewerkers reeds werd bevestigd door het Agentschap Zorg en Gezondheid. De kans dat het merendeel van de besmette collega’s te maken heeft met deze variant is nu zeer reëel. De situatie wordt alvast verder in kaart gebracht door het Agentschap en extra voorzichtigheid is geboden.  

Zo sluipen nu nog steeds iedere dag enkele meldingen van bevestigde besmettingen binnen, wat de teller nu brengt op 30 besmettingen en dus het totaal laat aandikken tot 15 procent van de hele politiezone Zennevallei. 

Gelukkig werd eenieder reeds uit voorzorg in quarantaine geplaatst en hopen we dat het aantal besmettingen stagneert en afneemt. Er zijn onder de collega’s ook nog heel wat gezonde medewerkers die gespaard zijn gebleven van het eigenaardig beestje. Om hierover uitsluitsel te verkrijgen, zal morgen, vrijdag 19 februari een tweede testing plaatshebben bij alle medewerkers die tot nu toe negatief bleken. Bij een tweede negatieve test kunnen zij het werk weer aanvatten. Zaterdag ten laatste hebben we hiervan resultaat en zullen we weten met hoeveel medewerkers de zone opnieuw kan opstarten. 

Heropstart 

Het zal sowieso een ongewone start worden. Waar we prat staan op dienstverlening voor de bevolking zullen de diensten die het meest noodzakelijk zijn voor inwoners als eerste opstarten. Collega’s die van thuis uit kunnen werken, blijven dat zo veel als mogelijk doen. Zo wordt een verhoogde waakzaamheidsfase ingebouwd om verdere risico’s op een eventuele heropflakkering van het virus tegen te gaan. Samen met de arbeidsgeneesheer en het Agentschap gaan we na hoe we dit op de meest veilige manier kunnen laten verlopen. Een grote kuis kon alvast niet ontbreken. Zo worden morgen alle burelen en publieke ruimten van onze gebouwen onderworpen aan een grondige reiniging door een professionele firma. 

De zone laat niets aan het toeval over en neemt dus het zekere voor het onzekere. Zaterdag nemen de interventieploegen vanaf 14 uur (eens alle resultaten gekend zijn) alle lopende interventies en noodoproepen over. Ook de politieposten zullen hun deuren openen en de dienstverlening opstarten. 

Dankbaarheid voor de solidariteit 

Via deze weg wil de zone ook haar dank betuigen aan de vele politiezones die de politiezone Zennevallei bijstonden in deze moeilijke tijd. Er zijn geen woorden voor de welgekomen solidariteit. De politie uw vriend was hier ook letterlijk te nemen. Hartverwarmend en buitengewoon.

Alle zones van Halle-Vilvoorde en meerdere zones uit Leuven engageerden zich om ploegen ter beschikking te stellen van onze politiezone. Ook de federale politie en meer in het bijzonder de federale gerechtelijke politie en de federale bestuurlijke politie toonden zich solidair, alsook het parket van Halle-Vilvoorde. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de bevolking in de Zennevallei op een professionele manier geholpen kan worden. De maatregelen zijn ingrijpend voor de zone, maar we beogen vooral de volksgezondheid in de regio. We vragen dus vanuit de politiezone enig begrip voor dit ongemak. De politie blijft evenwel telefonisch via het nummer 101 bereikbaar voor de dringende en minder dringende opdrachten. 

Wanneer burgers van de Zennevallei een klacht willen indienen in een politiepost kunnen zij zich begeven naar de politiezone Rode of naar de politiezone Pajottenland.

Politiezone Rode: Zoniënwoudlaan 79, 1640 Sint-Genesius-Rode, 02-363 73 83

Politiezone Pajottenland: Bruneaustraat 101, 1755 Kester, 05-431 35 01, blauw nummer om een afspraak te maken.

Verder onderzoek door het Agentschap Zorg en Gezondheid

De situatie wordt in ieder geval nauwgezet gemonitord. Bij drie medewerkers waarbij de stalen verder werden onderzocht, blijkt het te gaan om de Braziliaanse variant, die besmettelijker is dan de gewone variant. Ook de stalen van andere positief geteste collega’s worden nu verder onderzocht. Regelmatig overleg met het Agentschap zal de zone in staat stellen om verdere gepaste maatregelen te nemen.    

Oproep naar de bevolking

Zo zie je maar hoe snel het ineens kan gaan. Daarom vragen we alle inwoners om de geldende maatregelen tegen het coronavirus strikt en nauwkeurig op te volgen, in het bijzonder handhygiëne, afstand houden, dragen van het mondmasker waar nodig, en te allen tijde zorgen voor een goede verluchting. Deze maatregelen bieden nog steeds de beste bescherming tegen het virus ongeacht de variant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief