3 500 pakjes sigaretten in beslag genomen in PZ ZENNEVALLEI

C21

3 500 pakjes sigaretten in beslag genomen in PZ ZENNEVALLEI

Inbeslagname_sigaretten
De sigaretten werden in beslag genomen. Foto PZ Zennevallei
 

Al enige tijd zet de politiezone extra capaciteit in functie van overlast en andere vormen van kleine en grote criminaliteit. Zo kreeg de zone afgelopen jaar groen licht om het korps met 10 voltijds equivalenten uit te breiden met inspecteurs scorpio-interventie. Scorpio staat voor Strijden tegen Criminaliteit en Overlast door te Reageren, Patrouilleren, Informatie te vergaren en Opvolging te verzekeren. De inspecteurs met aangepast profiel zetten zich in door patrouilles en controles te voeren in hoofdzaak gericht op overlast. De extra patrouilles, al dan niet anoniem, leveren ook week op week resultaat op, zoals op de avond van 19 april.

Patrouille

De ploeg voerde opnieuw patrouille uit met een anoniem voertuig, toen deze voorbij werd geraasd door een voertuig met buitenlandse nummerplaat. Daar wilden onze inspecteurs het fijne van weten. De achtervolging werd ingezet en hoge snelheden van 150 tot 160 km/u werden behaald op de autostrade waar een snelheidsbeperking geldt van 100 km/u. De bestuurder gaf zich niet meteen gewonnen. 

Een beetje verderop werd de bestuurder dan toch naar de pechstrook gegidst. Het bleek te gaan om een persoon zonder geldige verblijfsvergunningen, tevens gekend en voorlopig vrijgelaten. De fouille op de man bleek negatief maar bij de doorzoeking van de wagen vonden de inspecteurs maar liefst 7 grote kartonnen dozen met elke 500 pakjes sigaretten. Ook een grote geldsom van meer dan 10 000 euro werd aangetroffen. 

De persoon werd van zijn vrijheid ontnomen en een proces-verbaal van belastingontduiking werd opgemaakt. De sigaretten werden intussen in beslaggenomen door de Douane. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief