Een niet alledaagse activiteit van het collectief “Kunst In PEPINGEN”.

C21

Een niet alledaagse activiteit van het collectief “Kunst In PEPINGEN”.

Palestijnse_avond
Ingezonden foto
 

 Zestien jongeren van het Lajee Centrum uit het Aida vluchtelingenkamp in Palestina maken in april 2014 een culturele trip door België met voorstellingen in Gent, Brussel, Antwerpen en “Pepingen”. In Pepingen zijn ze te zien en te horen op vrijdag 25 april om 20 uur in Ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21 in Bellingen.

Zij brengen een opgewekt, geëngageerd en afwisselend programma van de traditionele Dabkadans, stellen hun bekroond kunstfotografisch werk voor, projecteren hun films en vertellen over alle aspecten van de Palestijnse zaak.
Het is een verhaal van hoop uit een vluchtelingenkamp in Bethlehem, een verhaal van hoe kunst jongeren erbarmelijke levensomstandigheden helpt te overstijgen en een verhaal dat je wakker schudt en je niet meer loslaat! Het is kunst, als universele taal, die kan helpen tot het aanmoedigen van een wederzijds begrip tussen volkeren met grondig verschillende achtergronden en een intuïtief communicatiemiddel, die een hoofdrol kan spelen in het voorkomen en in de verzoening van conflicten.
Toegangsprijs: 5,-- € (de integrale opbrengst van de avond gaat naar Lajee Centrum). Jongeren - 25 jaar gratis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief