PEPINGEN - Meerderheid schenkt zitpenning aan OCMW ter bestrijding van de kinderarmoede

C21

PEPINGEN - Meerderheid schenkt zitpenning aan OCMW ter bestrijding van de kinderarmoede

Editiepajot_pepingen_gekd_zitting
Ingezonden foto
 

De gemeenteraad Pepingen van 25 maart duurde nog geen vijf minuten. De meerderheid ( LvB – N-VA ) liet weten bij het begin van de vergadering dat ze niet konden aanvaarden dat de oppositie ( CD & V – SP.A fractie ) steeds punten op de agenda plaatse die reeds behandeld waren.   Het ging over de signalisatievergunning voor de werken op de Ninoofsesteenweg.  

Na deze korte gemeenteraad, lieten de LvB en de NV-A mandatarissen onmiddellijk weten dat ze hun zitpenning zouden gebruiken voor een “ goed doel “.    De zitpenning van een gemeenteraadslid -zowel voor de meerderheid, als voor de oppositie – bedraagt € 200 per zitting, hetzij netto € 136,08.
De burgemeester en schepenen krijgen geen zitpenning, dit is in hun vergoeding inbegrepen. De Burgemeester en schepenen zijn solidair en beslisten ook de tegenwaarde van een zitpenning terug te storten. Voor LvB –NV-A fractie bedraagt dit in het totaal € 1.600 , hetzij een nettobedrag van € 1.088
De LvB – NV- A mandatarissen hebben beslist om het terug te geven aan de “ Pepingsegemeenschap “ met name aan het OCMW Pepingen , ter bestrijding van de kinderarmoede in Pepingen. 
Het OCMW Pepingen kan dit geld, in alle discretie laten toekomen aan de kinderen van Pepingen die een extra steuntje kunnen gebruiken om in leefsituatie te verbeteren. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief