Geert De Windt wil een veiliger verkeer voor de kinderen in PEPINGEN

C21

Geert De Windt wil een veiliger verkeer voor de kinderen in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_verkeer_foto_merckx
Geert De Windt kijkt naar de ayro's die voorbijrijden in de Hoesnaek. (Foto Felix Merckx)
 

Geert De Windt uit de Hoesnaek in Pepingen wil een veiliger Pepingen voor de kinderen. Hij heeft hiervoor een petitie opgestart en heeft nu ook de vereniging VVP (Veilig Verkeer Pepingen) opgericht.

Het is allemaal begonnen met het drukke verkeer voor zijn deur in de Hoesnazk. Door de werken op de Ninoofsesteenweg is er nog veel meer verkeer in zijn straat. Met de snelheid wordt er dikwijls een loopje genomen.
Geert De Windt: “Zo razen de auto’s, vrachtwagens, tracktoren door de straat aan en onaanvaardbare snelheid. Ik hou steeds mijn hart vast als we onze kinderen van en naar school moeten doen. Daarom schuif ik volgende verkeerswijziging naar voor: verkeersdrempels, bloembakken en verkeersremmers”
Zelf zegt hij dat hij van de overheid niet de nodige steun krijgt.
“Zij hadden beloofd hier verkeerstellingen te doen. Ik heb er nog niets van gezien en heb dan zelf eens tellingen uitgevoerd voor mijn deur en ik kwam tot 200 auto’s per uur”, zegt Geert De Windt.
Zijn petitie telt nu 47 handtekeningen. “Dat is niet veel, maar op de Hoesnaek wonen ook niet veel mensen, daarom dat ik het ook ga doen voor de andere straten van Pepingen. Ik ga doordrijven tot er iets gaat veranderen. Ik ben een West-Vlaming en dat zijn koppigaards. Ik drijf door”, aldus de West-Vlaming.
Er bestaan plannen voor een fietspad op de Hoesnaek. “Dit komt er niet omdat er geen geld is. Ik stel mij ook vragen bij het nut ervan omdat het fietspad zou beginnen aan de splitsing van de straat, waar er geen woningen staan”, aldus Geert
ONTSLAG
Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen stond Geert op de lijst van de N-Va. “Zij zitten mee in de meerderheid in Pepingen. Van hen hoor ik ook niets. Ik heb mijn ontslag in de partij ingediend en ook mijn lidkaart teruggestuurd”, zegt Geert.
Naast het ophalen van handtekeningen voor zijn petitie heeft Geert ook plannen voor het organiseren van een protest march in Pepingen en gaat hij ook werk maken van zijn nieuwe vereniging VVP. Nieuwe leden zijn welkom en kunnen contact opnemen met hen. Geert De Windt, Hoesnaak 52 in Pepingen of geert.dewindt1@telenet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief