PEPINGEN - Fasen 1 en 2 klaar tegen bouwverlof. Wegen en Verkeer roept op om aanwezige signalisatie te respecteren.

C21

PEPINGEN - Fasen 1 en 2 klaar tegen bouwverlof. Wegen en Verkeer roept op om aanwezige signalisatie te respecteren.

Agentschap_wegen_en_verkeer_2013_p200
EP

Op maandag 1 juni starten ze met het afwerken van de rijweg van fasen 1 en 2 in de Ninoofsesteenweg (N28). Vandaag merken we dat nog veel weggebruikers de aanwezige signalisatie negeren en toch de werkzone betreden. Omdat het uiterst belangrijk is dat dit niet gebeurt tijdens het asfalteren en betonneren van het wegdek zullen zij de werkzone blokkeren tot het bouwverlof (half juli). Fasen 1 en 2 zullen dan volledig afgerond zijn.

Ook de nutsmaatschappijen beëindigen op dat moment hun voorbereidende werken. Op 4 augustus, na het bouwverlof, starten de werken van fase 3 en zal het kruispunt met de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen afgesloten worden.
Wegen en Verkeer werkt fasen 1 en 2 af: werkzone geblokkeerd
Op maandag 1 juni starten medewerkers met het afwerken van het wegdek van de Ninoofsesteenweg (N28) van net voorbij het gemeenteplein tot voorbij het kruispunt met de brugstraat (fasen 1 en 2). Conreet betekent dit dat ze eerst op de funderingen een nieuwe asfaltlaag aanbrengen en daarna de weg betonneren. Ook de nieuwe fietspaden leggen ze gelijktijdig aan. Dit zijn belangrijke werken die de komende weken de basis vormen voor het nieuwe wegdek van de Ninoofsesteenweg (N28).
Tijdens het asfalteren en betonneren is het onmogelijk om door de werfzone te rijden. Daarom zullen medewerkers de toegang tot de werkzone blokkeren vanaf het plein voor het gemeentehuis en dit tot het bouwverlof. Dan zijn de betonneringswerken afgerond en kan het beton uitharden. Na het bouwverlof worden fase 1 en 2 opnieuw opengesteld voor het verkeer waardoor de handelaars opnieuw bereikbaar zijn langs deze kant van de werken.
Oproep tot het naleven van aanwezige signalisatie
Het blokkeren van de werkzone is noodzakelijk omdat ze vandaag merken dat heel wat verkeer nog steeds door de werkzone rijdt. Ondanks de aanwezigheid van een grote hoeveelheid borden die dit ontmoedigen. Daarom roepen ze ook op om de werkzones te vermijden en de aanwezige signalisatie correct op te volgen. Dit kan enkel een positief effect hebben op de veiligheid van iedereen en de timing van de werken.
Nutsmaatschappijen ronden voorbereidende werken af
Niet enkel de werken van Wegen en Verkeer schieten op. De nutsmaatschappijen zullen tegen het bouwverlof (half juli) immers al hun voorbereidende werken kunnen beëindigen. Zij zijn dan klaar met het vernieuwen van alle huisaansluitingen over de volledige zone van de werken.
Bijkomende werken t.h.v. Kestersesteenweg op schema
De bijkomende werken op de Ninoofsesteenweg (N28) ter hoogte van het kruispunt met de Kestersesteenweg (N272), zitten op schema. De weg werd de voorbije weken volledig opgebroken, zodat ze nu kunnen starten met het plaatsen van de funderingen en het asfalteren van de rijweg. Gelijktijdig leggen ze ook de fietspaden opnieuw aan. Eind juni ronden ze deze werken af.
 Start fase 3 vanaf 4 augustus
Op 4 augustus, na het bouwverlof, starten ze de werken van fase 3. Dit betekent dat ze het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen vernieuwen. Hierdoor zal het kruispunt tot half september afgesloten worden voor het verkeer. De huidige omleiding, die nu op dit kruispunt uitkomt, zal gedurende deze periode iets worden gewijzigd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief