PEPINGEN - VELT Ecotuindagen

C21

PEPINGEN - VELT Ecotuindagen

Editiepajot_pepingen_ecodagen
Ingezonden foto

3 vliegen in één klap tijdens de opendeurdagen op 6 en 7 juni van Pajottenlander, producent van biologische fruit- en groentesappen. Dit alles gaat door In de boomgaard van Pajottenlander, Kerkstraat 14, 1670 Pepingen, telkens van 10 tot 18 uur. Gratis, vrij toegankelijk.

Tuinieren zonder pesticiden of kunstmest: het kan! Maar liefst 166 ecologische tuiniers uit Vlaanderen en Nederland bewijzen het tijdens de VELT-ecotuindagen op 6 en 7 juni. Ook bij Pajottenlander staan enthousiaste VELT-medewerkers klaar om je rond te leiden in de biologische moestuin, siertuin, kruidentuin en hoogstamboomgaard. “Zonder is gezonder”.
Een uitgebreid programma kon tot stand komen dankzij de samenwerking van Pajottenlander, Velt Groot-Halle, Natuurpunt Pepingen, De Tuin van Toen, Arch’educ, gemeente Pepingen, Herbalana en vele vrijwilligers.
Verschillende workshops vinden plaats: o.a. Oogsten en drogen van kruiden / Bereiden van vegetarische hapjes / Bouw uw eigen zonnedroger. De gemeente Pepingen organiseert een workshop composteren. Compostmeester Willy Dooremont vertelt en demonstreert hoe u thuis goede compost kunt maken. Natuurpunt bakt speltpannekoekjes met de kinderen. Informatie en wandeling naar De Tuin van Toen, kleinschalige groentenzadenkwekerij. Hier floreert het erfgoed van lokale gewassen en bijzondere groenten.
2015 is het internationale jaar van de bodem. Zij hebben Marc Verhofstede van HUmus vzw uitgenodigd om een voordracht te geven over humus en natuurlijke bodemvruchtbaarheid. Zaterdag om 15.00 u.
Zij bakken twee dagen biologische speltwafelhartjes. Het deeg is geschonken door Freja Food. De opbrengst gaat integraal naar Nepal: www.support4nepal.be
Volksmuzikanten zorgen voor sfeer: zaterdag vanaf 13.00 u zijn Wilfrid Moonen en Jos de Braekeleer van de partij (accordeon en viool) en zondag spelen Luc Ooghe en Guus Herremans (doedelzak en accordeon).
Uitgebreid programma: www.pajottenlander.be  onder de rubriek actualiteit - bioweek 2015
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief