PEPINGEN - 200 euro waarborg voor AED toestel

C21

PEPINGEN - 200 euro waarborg voor AED toestel

Aed_3
EP

De gemeentelijke uitleendienst in Pepingen is uitgebreid met een AED-toestel. Voor het gebruik van de defibrillator moet een vereniging 200 euro waarborg betalen.

Het vragen van een waarborg, zeker zo’n hoog bedrag, is volgens de oppositie een belemmering. Niet elke vereniging kan deze som missen of de afhaler van het toestel moet dit persoonlijk voorschieten ? Door deze invoering ontmoedigd het gemeentebestuur het gebruik van een levensreddend toestel in plaats van de beschikbaarheid te stimuleren, zegt de oppositie.
De burgemeester gaf als uitleg dat de gemeente hierdoor zeker is van geld bij schade of verlies van het toestel. “De burgemeester vergeet dat in het reglement al vergoedingen voorzien zijn voor eventuele schade, verlies of voor het te laat binnen brengen van het materiaal. De gemeente stuurt bij dergelijke feiten een factuur voor betaling”, zegt Peter Vancutsem..
Aangezien de meerderheid niet inging om de waarborg te schrappen, poogde de oppositie om het waarborg-bedrag te verminderen met 100 euro. Zo wordt de last wat minder voor de vereniging. Ook het advies van sportraad om maar 100 euro waarborg te vragen, kreeg geen bevestiging want de meerderheid stemde tegen het voorstel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief