HERNE / PEPINGEN – Origineel touwtrektornooi en ‘Bal Merschinal’

C21

HERNE / PEPINGEN – Origineel touwtrektornooi en ‘Bal Merschinal’

Bal_merschinal
HERNE / PEPINGEN – Origineel touwtrektornooi en ‘Bal Merschinal’ - © Deschuyffeleer
 

Nu zaterdag 19 september organiseert het team ‘Mersch Touwtrekken’ een alleszins origineel, luchtig en bijzonder attractief touwtrektornooi in de installaties van het Hof Ter Rijst op de grens van Herfelingen met Heikruis. Aansluitend voorziet de organisatie ook nog een vermaard ‘Bal Merschinal’.

“Het is geen touwtrektornooi zoals deze die doorgaan tijdens de zomer. Nu pakken wij immers uit met een ‘Side by Side’ tornooi”, zegt Dorien Herremans van het organisatieteam. “Hierbij staan de ploegen naast elkaar en wordt het touw rond een wiel gehangen. Dit maakt het extra spannend want zo kan je de tegenpartij wat extra jennen. En om het allemaal nog wat leuker te maken vragen we de ploegen ook om verkleed te komen touwtrekken. Er is dan ook een jury die zal beslissen welke ploeg het beste marginaals verkleed is. De winnaars worden alleszins beloond met een mooie beker”.
“Of je het nu gewoon bent om te touwtrekken of niet, dat maakt niet uit”, vervolgt Dorien. “Iedereen heeft de kans om een beker te winnen. Er wordt immers in vier verschillende klassen getrokken. Als eerste de amateurs, zij die nog nooit of zelden aan een touw hebben gestaan. Vervolgens hebben we de klasse van de recreanten die wel al vaker hebben touwgetrokken. Dan hebben we nog de gevorderden. Die doen bijna altijd mee aan tornooien en hebben al heel  wat ervaring. Als laatste zijn er dan nog de getrainde ploegen. Zij hebben al heel wat ervaring en doen mee aan heel belangrijke tornooien zoals bijvoorbeeld het Belgisch kampioenschap. Deze ploegen trekken mee op speciale touwtrekschoenen en zijn zeker de moeite waard om hen eens aan het werk te zien!”
“Als iedereen heeft laten zien wat hij of zij kan en als de bekers zijn uitgedeeld, is onze avond nog zeker niet voorbij”, besluit Dorien nog volkomen enthousiast. “Samen bouwen wij dan nog een feestje op ons heus ‘Bal Merschinal’. Daar kan iedereen dan verder blijven feesten en tot in de late uurtjes hun overwinning vieren of hun ontgoocheling doorspoelen met een fris pintje!”
Het tornooi vangt aan om 19u. De toegang is gratis. Meer info en inschrijven via 0486/67.28.88. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief