HALLE / PEPINGEN – Kinderen verkennen Kunst in het Dorp

C21

HALLE / PEPINGEN – Kinderen verkennen Kunst in het Dorp

Halle
Foto © Elsie De Greef / Kleuters bezochten de tentoonstelling ‘Kunst in het Dorp'
 
Halle
Foto © Elsie De Greef / Kleuters beelden schilderijen uit
 
Halle
Foto © Elsie De Greef / Kunst in een kader
 
Halle
Foto © Elsie De Greef / Iets te hoge kunst maar gelukkig zijn er (groot)ouders om ze op te tillen
 
Halle
Foto © Elsie De Greef / Kunst op zolder (met een avontuurlijke draaitrap)
 
Halle
Foto © Elsie De Greef / Kunst in de tuin om rond te lopen
 
Halle
Ingezonden foto / Tussen het 'rupsenspoor'
 

De kleuters en de kinderen van de Vrije Basisschool ‘Spring in ‘t Veld’ bezochten de tentoonstelling ‘Kunst in het Dorp‘ in Ter Loo in Bellingen. In de hoofdschool in Bellingen en de wijkschool in Breedhout / Halle is het jaarthema ‘Kijk eens door een andere bril’. ‘Kunst, een andere kijk op de wereld’ paste helemaal in dit plaatje, ook in de klassen werden er al mooie kunstwerkjes gemaakt.

De 23 deelnemende kunstenaars hebben hun werk mooi geïntegreerd in de verschillende ruimtes en in de tuin van het voormalige kasteel-klooster. Kunstvormen zoals keramiek, beeldhouwkunst, schilderkunst, glaskunst, fotografie, digitale kunst, installatiekunst,... komen aan bod. De kinderen hebben echt genoten van de multidisciplinaire tentoonstelling, ze keken naar de kunstwerken en gaven verrassende commentaren, ze liepen rond en door de kunstwerken en beeldden kunstwerken uit.

De tentoonstelling is nog te bezoeken op zaterdag 19 september van 18:00 tot 22:00 en op zondag 20 september van 14:00 tot 19:00. Het literiair café gaat telkens door op zondag om 15:30. Gegidste rondleidingen worden aangeboden op zondag om 15:00, 15:30, 16:00 en 16:30. Op zondag 20 september is er om 16:30 een optreden van Vocalithree, een vrouwelijk vocaal ensemble uit Gooik. Tijdens de tentoonstelling kan u genieten van een streekbier, een stukje taart of mosselen aan de wijnbar. Er wordt een brochure aangeboden en de toegang tot de tentoonstelling is gratis. Meer Info op www.kunstinhetdorp.be , www.kunstinpepingen.be of Bart Desmet 0497411891

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief