PEPINGEN - CD&V-SP.a fractie en schepen Lacres willen werk maken van de Zagerij en sporthal

C21

PEPINGEN - CD&V-SP.a fractie en schepen Lacres willen werk maken van de Zagerij en sporthal

Editiepajot_pepingen_zagerij_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Sinds de overstap van schepen Lacres ziet de politieke wereld er in Pepingen anders uit. Een prioriteit voor hen is de realisatie van de Zagerij en de sporthal. “Beide projecten zijn een belangrijke meerwaarde voor onze gemeente”, zegt de nieuwe meerderheid.

In mei en juni besliste de gemeenteraad dat alle partijen hierover zouden samenzitten om de financiële haalbaarheid te bekijken. Tot op heden heeft de gemeente enkel gezorgd voor een meerjarenplanning om het gelijk van LVB-NVA te bewijzen en te kunnen zeggen dat beide projecten financieel niet haalbaar zijn. “We zijn dan ook zeer blij verrast dat NVA in hun blaadje nu zelf aankondigen om van de sporthal een prioriteit te maken. Indien men nu ook nog wil inzien dat men beter de Zagerij aanpakt dan nutteloze investeringen te doen in de bestaande bibliotheek en een nieuw gebouw te zoeken voor de kinderopvang dan zijn wij hoopvol. CD&V heeft (zoals steeds) de financiële situatie grondig geanalyseerd en zal aan het college en de gemeentelijke administratie vragen een aantal aanpassingen van de meerjarenplanning door te voeren waarna duidelijk zal blijken dat beide projecten zonder enig probleem financieel haalbaar zijn” zegt Peter Van Cutsem..
De Zagerij is voor CD&V geen prestigeproject. Ze willen de hoofdgemeente Pepingen versterken. “Indien we de handelszaken op langere termijn leefbaar willen houden dan moet het centrum uitgebouwd worden. De N28 speelt hierin een belangrijke rol maar ook het aanbieden van een kinderopvang of een bibliotheek in het centrum, is van belang. Hierdoor gaan de inwoners meer naar het centrum komen en wordt het terug interessant om hier een winkel uit te baten”.
SPORTHAL
De CD&V-SP.a fractie wil ook mee de schouders zetten onder het project SPORTHAL. De sporthal moet trouwens niet enkel door de gemeente gefinancierd worden. Zij denken dat voor de realisatie van de sporthal moet gedacht worden aan een Privaat Publieke Samenwerking (PPS). Het unieke is dat in Pepingen hiervoor zelfs een aantal lokale partners te vinden zijn. CD&V en schepen Lacres vragen dan ook uitdrukkelijk om vanuit de gemeenteraad een werkgroep samen te stellen met leden van alle fracties, bestuursleden van FC Pepingen, sportraad, mogelijke investeerders, enz. om het project eindelijk verder uit te werken.
Realisatie van Sporthal en Zagerij…yes, we can! (reactieepen Defloo)
Bij het einde van de vorige legislatuur (2012) stonden beide projecten zo goed als in de steigers. Maar de nieuwe bestuursmeerderheid (2013) oordeelde dat de realisatie van deze twee projecten omwille van financiële redenen niet mogelijk was.
De “de facto” meerderheid of kortom de nieuwe meerderheid laat nu (september 2015)weten dat de twee projecten mits een kleine “kunst”- ingreep (aanpassing) wel kunnen gerealiseerd worden. In het belang van de Pepingse bevolking zou deze mogelijkheid direct moeten medegedeeld worden en het zou daarbij de “de facto” meerderheid een eeuwige roem verzekeren.
Er is inderdaad een trend van klassieke bankleningen naar alternatieve financieringen. Maar het zou evenwel niet de bedoeling mogen zijn om de lasten ervan vooruit te schuiven naar de volgende generaties. Nu reglementen, wetten, decreten, besluiten,…zijn er om overtreden of omzeild te worden. Maar hoera ik sta te trappelen van ongeduld en ik zie een Sporthal al gerealiseerd en heb zojuist, als schepen van Sport, de 1ste steenlegging tot een goed einde gebracht!
De N-VA heeft de bouw van een Sporthal altijd als de prioriteit nummer één beschouwd, zowel voor de verkiezingen als na de verkiezingen. PPS is niet pas op de markt en wordt bij Gemeente en FC Pepingen al toegepast voor de financiering van het kunstgras op het voetbalveld. Het unieke is dat de budgetten en plannen van het Autonoom Gemeente Bedrijf (AGB) met als hoofdbrok de Sporthal ook door de vertegenwoordigers van LvB , CD&V en N-VA in het AGB sinds 2013 unaniem worden goedgekeurd.
Peter Lacres was aanvankelijk schepen van sport en recreatie…plots had hij daar geen tijd meer voor en zei ook geen bindingen te hebben met de sportwereld…nu na ongeveer drie jaar bestuur vindt hij de realisatie van de Sporthal een prioriteit. Nu Bredero achterna mag en verheugt mij.
Peter Lacres is (als u het nog niet wist) ook schepen van informatie & public relations…nu wij ongeveer drie jaar bestuur achter ons liggen hebben vraagt hij het gemeentebestuur meer aandacht te hebben voor een aantal belangrijke punten…vooreerst de communicatie.
Gedurende de drie jaren dat deze ex-N VA er in het schepencollege zit heb ik geen weet van zijn ideeën of voorstellen. Nu als die er toch zijn wil ik ze graag horen. Beter laat dan nooit.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief