PEPINGEN - Ninoofsesteenweg: Omleiding van fase 4 gaat in op 9 oktober. Werken fase 3 begin oktober klaar

C21

PEPINGEN - Ninoofsesteenweg: Omleiding van fase 4 gaat in op 9 oktober. Werken fase 3 begin oktober klaar

Editiepajot_pepingen_werken_foto_merckx
Foto Felix Mercckx
 

 Op de Ninoofsesteenweg in Pepingen werkt men momenteel in fase 3 aan het kruispunt met de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen. Deze werken ronden ze begin oktober af. Het kruispunt stellen ze terug open op 9 oktober. Vanaf dan is school Harten Troef in de Boekhoutstraat niet meer bereikbaar vanaf de Ninoofsesteenweg.

 

Ondertussen zijn ook de eerste werken van fase 4 van start gegaan. De nieuwe omleiding van fase 4 stellen ze in vanaf 9 oktober.. Volgens de planning die ze vooropstelden worden de werken in maart 2016 afgerond

 Fase 3 begin oktober afgerond

Begin augustus zijn ze gestart met de werken van fase 3. In deze fase vernieuwen ze het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) met de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen. Hierdoor is het kruispunt nog tot vrijdag 9 oktober afgesloten voor het verkeer. Dan zijn de werken klaar en stellen ze het kruispunt opnieuw open voor het verkeer.
Vanuit Ninove volgt het verkeer nog tot eind september een omleiding via Hoesnaek tot in Halle. Omgekeerd blijft het verkeer vanuit Halle een omleiding via de Lenniksesteenweg en de steenweg op Elingen naar Ninove volgen.
 

Fase 4 al opgestart

Gelijktijdig met de werken in fase 3 hebben ze in de Ninoofsesteenweg tot aan huisnummer 85 ook de riolering al aangelegd. Deze werken, die deel uitmaken van fase 4, overlappen met de werken van fase 3 om de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te houden. Sinds 7 september zijn ze ook gestart met het plaatsen van een nieuwe rioleringsput. Deze put moet eind september klaar zijn, zodat ze vanaf oktober de overige rioleringswerken in fase 4 kunnen uitvoeren.

Verder vernieuwen ze in fase 4 de rijweg en de fietspaden van de Ninoofsesteenweg (N28) tussen het kruispunt met de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen en het kruispunt met Vroembos en de steenweg op Elingen. Deze werken duren volgens de huidige planning tot het einde van het jaar. Daarna starten ze in fase 5 de werken aan het kruispunt met Vroembos en de steenweg op Elingen.
 

Nieuwe omleiding vanaf 9 oktober
Vanaf 9 oktober stellen ze een nieuwe omleiding in voor het verkeer.
-Richting Halle via Hoesnaek, Huttestraat, Terkammenstraat, Kriekelaerestraat, Trapstraat en Steenweg op Bellingen

-Richting Ninove via de Palokenstraat, Smisstraat, Lenniksesteenweg, Doornstraat en Steenweg op Elingen.

 Volgens een eerdere communicatie zou het verkeer richting Ninove dezelfde omleiding volgen als richting Halle, maar in de omgekeerde richting. Om het verkeer meer te spreiden, beslisten de projectpartners om het verkeer richting Ninove anders om te leiden.
  Fietsers rijden in beide richtingen via Vroembos, Grasmeerstraat en Steenweg op Bellingen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2015
Felix MerckxI
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief