PEPINGEN - School Harten Troef blijft bereikbaar tijdens werken in fase 4

C21

PEPINGEN - School Harten Troef blijft bereikbaar tijdens werken in fase 4

Editiepajot_pepingen_werken_foto_merckx

Op 9 oktober gaan de nieuwe omleidingen van kracht op de Ninoofsesteenweg in Pepingen. De werken in fase 4 zijn intussen gestart. In fase 4 werken ze tussen het kruispunt van de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen en het kruispunt van Vroembos.

De aannemer vernieuwt hier - net zoals in de andere fasen van de herinrichting van de Ninoofsesteenweg - de riolering en legt de steenweg volledig opnieuw aan. Deze werken en de omleidingen hebben een grote impact op de bereikbaarheid van school Harten Troef in de Boekhoutstraat en haar omgeving.
Boekhoutstraat tot eind december niet bereikbaar via Ninoofsesteenweg
De voorbije weken was er al enige activiteit ter hoogte van het kruispunt met de Steenweg op Elingen in het kader van fase 4. De aannemer maakte daar de laatste weken een inspectieput voor de riolering. Deze put werd ter plaatse gestort en is nodig voor de aanleg van de riolering in fase 4. Tijdens deze werken kon het bestemmingsverkeer van Vrije Basisschool Harten Troef de school nog met de wagen bereiken vanaf de Ninoofsesteenweg. Tot het einde van fase 4 zal dit niet meer mogelijk zijn. Dit betekent dat het verkeer tot eind december 2015 de Boekhoutstraat niet meer kan bereiken via de Ninoofsesteenweg.
Beslissingen in het belang van ieders veiligheid
Wegen en Verkeer pleegde de voorbije weken regelmatig overleg met het gemeentebestuur van Pepingen en de verantwoordelijken van Vrije Basisschool Harten Troef. Samen hebben ze heel wat voorstellen bekeken om de school in de Boekhoutstraat in het najaar op een veilige manier bereikbaar te houden.
Herhaaldelijk werd aan Wegen en Verkeer en de aannemer gevraagd om de school bereikbaar te houden via de Ninoofsesteenweg. Wegen en Verkeer kon onmogelijk op die vraag ingaan, omdat het niet veilig zou zijn om het personeel, de ouders en de kinderen van de school door de werfzone naar de school te laten gaan. Maar dat betekent niet dat er geen alternatieven zijn.
Vijf maatregelen houden Harten Troef veilig bereikbaar
Vanaf 12 oktober tot eind december zullen de volgende maatregelen van kracht zijn om de school bereikbaar te houden:
-Circulatieplan houdt Boekhoutstraat bereikbaar
-Het verkeer kan de school bereiken via de Steenweg op Elingen en Neerkouter of Donkerstraat.
-Het verkeer kan de school enkel verlaten via de Donkerstraat in de richting van Palokenstraat.
-Ze maken van Neerkouter en het stuk Donkerstraat tussen Boekhoutstraat en Steenweg op Elingen éénrichtingsstraten.
-In de Boekhoutstraat en het stuk Donkerstraat tussen Boekhoutstraat en Palokenstraat blijft tweerichtingsverkeer toegelaten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief