REGIO – Ook politie Pajottenland neemt deel aan nationale actiedag tegen inbraken

C21

REGIO – Ook politie Pajottenland neemt deel aan nationale actiedag tegen inbraken

Een_daqg_niet_25014_gooik
REGIO – Ook politie Pajottenland neemt deel aan nationale actiedag tegen inbraken - © Deschuyffeleer
 

Op vrijdag 13 november loopt over gans het land de tweede nationale actiedag ‘1 DAG NIET’. Met die actiedag wil de politie de burgers sensibiliseren rond inbraakpreventie en actie ondernemen tegen de plaag van de woninginbraken. Ook de politie Pajottenland stapt mee in de boot van de actiedag.

Inzet van extra ploegen ook in anonieme voertuigen en het uitvoeren van haltes en patrouilles langsheen de meest risicovolle straten van de politiezone, die zich uitstrekt over Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen, zijn de meest in het oog springende maatregelen.
 
Daarnaast werkt de politie ook aan diefstalpreventie. Zo vinden dezelfde dag om 19u30 zowel in de basisschool ’t Rakkertje in het Lennikse Eizeringen als in het Dominicanessenklooster in Herne informatiesessies plaats rond het voorkomen van inbraken. Zowel de slachtoffers van recente woninginbraken als de nieuwe inwoners die de jongste tijd in de streek zijn komen wonen werden reeds persoonlijk uitgenodigd. De sessies zijn evenwel ook toegankelijk voor andere belangstellenden.  
 
In het kader van het voorkomen van fietsdiefstallen kunnen de eigenaars die dag ook nog hun fiets laten labelen zowel aan de stations van Galmaarden (16u30-18u30) als van Herne (19u-20u).
 
En in de meest inbraakgevoelige straten van de zone zullen bijkomend aspirant-inspecteurs op de actiedag ook nog van deur tot deur preventieflyers uitdelen.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief