PEPINGEN - Nathalie Talamini bakte de beste taart

C21

PEPINGEN - Nathalie Talamini bakte de beste taart

Editiepajot_pepingen_dvp
Ingezonden foto
 

Voor alle lekkerbekken uit Groot-Pepingen lanceerde de vriendenkring Door en Voor Pepingen (DVP) vorig jaar voor het eerst een bakwedstrijd. Deelnemers uit Pepingen, Beert, Elingen, Bellingen, Bogaarden en Heikruis konden aan de slag met taarten en cakes en maakten kans op enkele mooie prijzen.

Wegens succes werd dit herhaald. De wedstrijd vond plaats op zaterdag 19 december 2015 in het zaaltje naast de bibliotheek te Bellingen. Alle inzendingen werden door een tweekoppige jury - de winnares van vorige editie en een bakker op rust - beoordeeld op smaak, uiterlijk en originaliteit.
Dit jaar ging de derde prijs naar Lisette Lafruit uit de Boeckhoutstraat te Pepingen die met haar gebak verwees naar de overwinning van verdraagzaamheid, naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Het zilver was voor Maaike Habils uit de Groenstraat te Bogaarden met haar gebak in de vorm van een hoed afgewerkt in marsepein. Nathalie Talamini uit de Ninoofsesteenweg te Pepingen kaapte de eerste plaats weg met haar gebak met haar zelfgemaakte witte biohoevekaas en inheemse aardbeien. Zij zal de inzendingen van de volgende bakwedstrijd mee jureren.
"Het was een gezellig samen zijn onder bak -en dorpsgenoten. Juryleden gaven deskundige tips aan de kandidaten. Ervaringen werden uitgewisseld. Zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar komt er een nieuwe editie." aldus de voorzitter DVP , Kristof De Cuyper.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief