PEPINGEN - De belevingstuin voor bewoners met dementie in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken krijgt vorm.

C21

PEPINGEN - De belevingstuin voor bewoners met dementie in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken krijgt vorm.

Editiepajot_pepingen_vanderstokke_1
Ingezonden foto
Editiepajot_pepingen_vanderstokke_2
Ingezonden foto
 

De leden van de Werkgroep DeMensie van het woonzorgcentrum Henri Vander Stokken hebben  drie voederplankjes en een verhoogde kruidenbak voor de “belevingstuin.” gemaakt. Het is belangrijk dat de bewoners met dementie geprikkeld worden, elk op hun niveau. Door middel van een leefruimte met grote ramen en een aangepaste tuin komen deze bewoners als het ware intensiever in contact te staan met de groene omgeving. Op deze manier kunnen zij al wat in de tuin gebeurt, observeren. Zij kijken bv. naar de vogeltjes die komen eten op de voederplankjes.

 De kruidenbak heeft nog wat afwerking nodig en zal later met de bewoners gevuld worden met kruiden of groenten. Ook bewoners die in een rolstoel zitten, zullen dankzij het model van de kruidenbak de kruiden en groenten kunnen aanraken en zo zintuigelijk geprikkeld worden. De kruiden en groenten zullen dan onder meer gebruikt worden tijdens de kookactiviteiten. Niets zo lekker als een ‘boerenboterham met platte kaas en wat verse radijsjes en bieslook’ uit de kruidenbak of een vers gemaakte soep op smaak gebracht door vers geplukte kruiden.
Door deze kleine initiatieven geraken de medewerkers en de bewoners steeds wat dichter bij een ‘Warm- menselijke zorg in een groene omgeving’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief