PEPINGEN is onbestuurbaar

C21

PEPINGEN is onbestuurbaar

Gemeenteraad_2013
EP

Wat al een tijdje gevreesd werd is werkelijkheid geworden in Pepingen. De jongste gemeenteraad keurde de onbestuurbaarheid van Pepingen goed. Het is nu de taak aan provinciegouverneur Lodewijk De Witte om een oplossing te vinden. Indien er geen oplossing komt dient Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) een nieuw gemeentebestuur te vormen. Aangenomen mag worden dat dit de eerste stap is naar een nieuw gemeentebestuur.

De overstap van Peter Lacres naar de oppositie is de grote oorzaak. De oorspronkelijke meerderheid werd daardoor in de minderheid gesteld. De begroting werd naar de prullenmand verwezen. Deze overstap ligt zwaar op de maag van de vorige meerderheid.
Ook de eis van CD&V/Sp.a voor twee bijkomende schepenen werd door de meerderheid geweigerd.
Op de gemeenteraad van 21 januari 2016 kon CD&V/Sp.a enkel vaststellen dat er vanuit het bestuur geen bereidheid is om samen te werken. Daardoor zit de situatie momenteel muurvast en is de stemming van de structurele onbestuurbaarheid de enige uitweg om de Pepingenaren opnieuw een beleid te geven dat ze verdienen.
De structurele onbestuurbaarheid van de gemeente Pepingen werd op de gemeenteraad van dinsdag 16/2 goedgekeurd met 8 stemmen voor en 7 tegen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief