Eis van CD&V tot nieuwe samenstelling van College Burgemeester en Schepenen PEPINGEN afgewezen

C21

Eis van CD&V tot nieuwe samenstelling van College Burgemeester en Schepenen PEPINGEN afgewezen

Gemeenteraad_tekening_p200
EP

Op de gemeenteraad van 21.01.2016 eisten de CD&V en dissidente schepen Peter Lacres, dat er een nieuw schepencollege zou samengesteld worden met een “ evenredige participatie , rekening houdend met de bestaande verhoudingen in de gemeenteraad “.

CD&V eiste 2 schepenmandaten op en dat er een nieuw bestuursakkoord moest komen tegen 15.02.2016.
Dit werd op de gemeenteraad goedgekeurd, meerderheid tegen minderheid.
Hiertegen werd door LvB klacht ingediend bij de gouverneur.  
Met een beslissing van de gouverneur van 02.03.2016 werd deze gemeenteraadsbeslissing geschorst.   De eis tot nieuwe samenstelling van het College van Burgemeester en Schepenen werd afgewezen daar de gemeenteraad hiervoor niet bevoegd is.
REACTIE CD&V/SP.a - Peter Lacres
De CD&V-Sp.a fractie en schepen Peter Lacres weten dat de gemeenteraad niet bevoegd is om een dergelijke beslissing te nemen.Maar wij wilden, zoals wij dit reeds herhaaldelijk vroegen op de eerdere gemeenteraden, met dit agendapunt nagaan of de bereidheid er was om een eenheidscollege te vormen.
De CD&V-Sp.a fractie en schepen Lacres vroegen op de gemeenteraad van 24 november 2015 het LVB en N-VA bestuur om met de verschillende fracties samen te zitten om tot een mogelijk vergelijk te komen in verband met beleid, budget en meerjarenplan.
Op 22 december 2015 op initiatief van de CD&V-Sp.a fractie en schepen Lacres vond een vergadering plaats met de voorzitters van CD&V, LVB en N-VA en de gemeenteraadsvoorzitter om na te gaan of er een draagvlak was voor een verregaande samenwerking maar dit bleef tot de gemeenteraad van 21 januari 2016 zonder gunstig gevolg.
Omdat wij geen antwoord kregen riepen wij de gemeenteraad samen en agendeerden wij dit punt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief