PEPINGEN - “Ouder worden in je buurt” afsluitmoment in WZC Mater Dei in Heikruis

C21

PEPINGEN - “Ouder worden in je buurt” afsluitmoment in WZC Mater Dei in Heikruis

Mater_dei_1
 
Mater_dei_2
 
Mater_dei_3
 
Mater_dei_4
 

Tijdens de zorgborrel van het project ‘ouder worden in je buurt’, werd in een terugblik het afgelegde project besproken, bedenkingen en vragen op tafel gegooid en een afsluitend dankwoordje door de Schepen Gerard Defloo.

 

Naast de schepen namen verschillende vertegenwoordigers van diverse organisaties deel aan deze zorgborrel, directeur WZC Mater dei mocht een mand streekproducten in ontvangst nemen van opbouwwerker van Riso Vlaams Brabant Luc Van Camp, evaluatie van het project werd besproken door René Vandersteen Voorzitter Gemeentelijke Seniorenadviesraad, Inge Vandersteen WZC Vanderstocken, Karolien Henducux woonwinkel Pajottenland, Nelle Nimmer gezondheid en welzijn, Anneke Malaise familiehulp, Erik Béatse, Marie Rose Adriaesen en de 89 jarige kunstschilder en bewoner van wzc Mater Dei Raymond Van Hassel.

 

 Het project over ouder worden in je buurt dat  samen werd afgelegd tijdens zes namiddagen te Pepingen. Tijdens deze middagen werd er stilgestaan bij de thema’s die de mensen bezig hielden.

 

Mobiliteit (hoe kan ik ergens geraken, wat met de dienstverlening van de lijn.), gezondheid (hoe kan ik gezonder leven), gelukkig zijn, familie (kan ik met mijn vragen bij mijn kinderen terecht), thuishulp (hoe zit dit allemaal in mekaar), woonzorgcentrum (Mater Dei en Vanderstokken hebben ze mogen bezoeken), toegankelijkheid van de woning (uitleg door de woonwinkel Pajottenland), ondersteuning vanuit het ocmw...dit alles is aan bod gekomen tijdens deze middagen.

 

Vaak moeten ( kwetsbare ) ouderen hier en nu een hoge drempel overwinnen vooraleer zich te informeren over het aanbod voor ouderen of naar een dergelijke dienst of voorziening te stappen.

 

Er is dus nood aan degelijke informatie op maat van de kwetsbare oudere “ouder worden in je buurt" robeert die ambitie waar te maken door rekening te houden met de specifieke drempels bij kwetsbare ouderen.

  • Wil je andere mensen ontmoeten?
  • Ben je niet zeker van de hulp van je kinderen?
  • Merk je dat het allemaal niet meer zo vlotjes gaat en heb je thuis hulp nodig?
  • Hoe zorg je ervoor dat het leven niet te duur wordt?
  • Hoe raak je waar je moet zijn?

Het project ouder worden in je buurt probeert antwoorden te geven op deze en andere vragen, je krijgt duidelijke informatie over de activiteiten, hulp en diensten waar ouderen gebruik van kunnen maken in je buurt.

 

Je kan doorgeven wat je wensen zijn. Deze worden dan voorgelegd aan de diensten en voorzieningen uit de buurt.

 

Wie meer informatie wenst over het project “Ouder worden in je buurt “ kan altijd terecht bij Luc Van Camp luc.van.camp@risovlb.be  of op nummer 02/ 358.13.62  of op de website www.risovlb.be  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief