PEPINGEN - Kat en muis spel

C21

PEPINGEN - Kat en muis spel

Gemeenteraad_tekening_p200
EP

De rust is nog altijd ver te zoeken op de gemeenteraad van Pepingen. Punten die de vorige meerderheid op de agenda zette worden afgevoerd. De CD&V-Sp.a fractie en schepen Peter Lacres, de meerderheid van de gemeenteraad, kan niet akkoord  gaan met de voorzetting van het huidige beleid en de huidige impasse waarbij een democratische meerderheid in de gemeenteraad systematisch genegeerd wordt.

Wij geven hieronder zowel de mening van de LVB / N-Va fractie als van de CD&V  / Sp.a / Peter Lacres fractie De rust is nog altijd ver te zoeken op de gemeenteraad van Pepingen. Punten die de vorige

LVB / N-Va

Cd&V en Peter Lacres voerden ook tijdens de gemeenteraad van juni 2016 alle agendapunten van het College van Burgemeester en Schepenen af. Zonder enige motivering en ongeacht het arrest van de Raad van State.

Het is verbazingwekkend dat Cd&V en P. Lacres in hun publicaties zeggen "een positief beleid, gericht op de toekomst van Pepingen en de Pepingenaren" te willen voeren en maar anderzijds weigeren om agendapunten zelfs maar te bespreken.

Als men beweert te willen besturen dan moet men niet afvoeren maar bespreken!

Dit standpunt is des te verbazingwekkend omdat Peter Lacres als collegevoorzitter deze agenda zelf mee opgesteld en goedgekeurd in het college!

Hoe kan hij dergelijke ongefundeerde wispelturigheid verantwoorden aan de Pepingenaar?

De enige punten die men wil bespreken zijn punten die de gemeente lam leggen.

Zo neemt men de beslissing om het College van Burgemeester en Schepenen volledig te blokkeren waardoor alle beslissingen langs de gemeenteraad moeten passeren waar men dan vervolgens al de agendapunten afvoert!

Dit kan toch onmogelijk het mandaat zijn dat elkeen van de mandatarissen gekregen heeft van de kiezer. De Pepingenaar vraagt dat er bestuurd wordt en niet dat een afbraakpolitiek wordt gevoerd!

LVB en NVA hebben opnieuw uitdrukkelijk gevraagd om, gelet op het arrest van de Raad van State, samen met alle fracties te praten over beleid en budget. Cd&V en Peter Lacres willen de dialoog zelfs niet aangaan. Dit is niet in het belang van Pepingen!

CD&V  Sp.a fractie en Peter Lacres

De CD&V-Sp.a fractie en schepen Peter Lacres, de meerderheid van de gemeenteraad, kan niet akkoord  gaan met de voorzetting van het huidige beleid en de huidige impasse waarbij een democratische meerderheid in de gemeenteraad systematisch genegeerd wordt.

Daarom vroegen ze om alle agendapunten, waaronder ook het meerjarenplan en het budget 2016, af te voeren.

De CD&V-Sp.a fractie en schepen Peter Lacres, de meerderheid van de gemeenteraad ,voegden 3 punten toe aan de agenda van de raad.

- Het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad werd aangepast.  Opgevraagde stukken moeten  1 werkdag na ontvangst van de aanvraag aan het betrokken raadslid worden bezorgd  of ter inzage worden gelegd. In het verleden werden nog al eens spelletjes gespeeld met de termijn van 8 dagen.

- Het college van burgemeester en schepenen kan beslissingen nemen voor opdrachten tot 1750 €. Opdrachten van een hoger bedrag worden beslist door de gemeenteraad.

- De gemeenteraad beslist dat tijdens de 11 juli-viering op vrijdag 8 juli 2016 in  CC De Kring in Bellingen namens de gemeenteraad een toespraak zal gehouden worden door 1ste schepen Peter Lacres gezien zijn specifieke bevoegdheden.

De gemeenteraad nam deze beslissing omdat dit kan volgens het gemeentedecreet en gezien het feit dat de 11 juli-toespraken in 2013, 2014 en 2015 telkens gehouden werden door 1ste schepen Peter Lacres.

 

 

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief