PEPINGEN - Pop-up meditatie events geven nieuwe bestemming aan kerkgebouw van Beert

C21

PEPINGEN - Pop-up meditatie events geven nieuwe bestemming aan kerkgebouw van Beert

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto

Jonatan Delhem start vanaf 8 november met een aantal inspirerende meditatie events in het kerkgebouw van Beert. Deze pop-up events zijn ontstaan vanuit zijn passie voor holistische gezondheid. Gedurende vier opeenvolgende weken zullen de deelnemers telkens twee uur samen doorbrengen, ze worden begeleid doorheen een reeks van vormen en technieken om tot meditatie te komen.

Het horen van het woord ‘stress’ veroorzaakt bij velen al stress. We hebben alsmaar minder tijd. De druk die we ervaren van buitenaf wordt steeds groter. We kunnen samen verkrampt wachten tot onze werkgevers, overheid, familie, kinderen begrip zullen tonen voor onze nood aan rust en tijd voor onszelf. Echter biedt Jonatan Delhem op zijn manier een alternatief aan om de kansen op innerlijke rust en meer tijd voor onszelf te vergroten. Hij vertrekt vanuit het principe dat de manier waarop we de wereld ervaren afhangt van hoe we ernaar kijken. Hij streeft ernaar om meditatie en spiritualiteit uit de geitenwollensokken-zone te halen om een groter publiek aan te spreken en vooruit te helpen. Als ingenieur combineerde hij zijn job als projectmanager buildings bij Colruyt Group met een opleiding Bachelor in de voedings- en dieetkunde, gezin en een dagelijkse routine van meditatie, introspectie, sport en gezond eten. “De kunst is om de hoge druk op een andere manier te benaderen en ze actief te verwerken”, zegt hij, “en dat kan alleen door onze dagelijkse dingen anders te doen”. Met de meditatie events zal de stap gezet worden van kennis naar uitvoering. Het is de bedoeling dat iedereen na een reeks van vier events voldoende gegroeid is om dagelijks actief tijd te maken voor meditatie en introspectie.

De locatie en context spelen een belangrijke rol in het aanbieden van deze ervaring. Kerken zijn gebouwd op plaatsen waar er eerder al spirituele activiteiten plaatsvonden. Een plaats waar de gemeenschap samen kwam om elkaar te helpen en te sterken. ”Vanuit deze energie kunnen we samen een bijkomende invulling geven aan het gebruik van kerkgebouwen.”, aldus Jonatan.

Meer info: http://www.yourinnerspace.org

Contactgegevens: +32 478 28 85 04 Jonatan.delhem@yourinnerspace.org

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief