PEPINGEN - Femke maakt het beste gebak

C21

PEPINGEN - Femke maakt het beste gebak

Groepsfoto_bakwedstrijd_2017
Ingezonden foto
 

 Voor de vierde keer op rij organiseerde de vriendenkring Door en Voor Pepingen (DVP) voor alle lekkerbekken uit Groot-Pepingen  een bakwedstrijd. De wedstrijd vond plaats  in het zaaltje naast de bibliotheek te Bellingen. Verschillende inwoners uit alle deelgemeenten gingen aan de slag met taarten en cakes. Femke Pierreux uit Bogaarden kaapte de eerste plaats weg

Alle inzendingen werden zorgvuldig door een tweekoppige jury - gediplomeerd bakker Stefaan Vierendeel en bakker op rust Robert Debusschere - beoordeeld op smaak, uitzicht en originaliteit.

Het was een gezellig samen zijn onder bak- en dorpsgenoten. Dit jaar ging de derde prijs naar Sarah Pierreux uit Bogaarden. Het gebak werd gepresteerd als een schotel aperitiefhapjes. De cake had de vorm van kaasblokjes, het andere gebak leek op salami. Het was een zeer origineel concept. Het zilver was voor Marie-Christine Brisaert uit Pepingen. Haar kerststronk had een mooie kleur en structuur. De lekkere zoutige créme au beurre smolt op je tong. Femke Pierreux uit Bogaarden kaapte de eerste plaats weg. Haar torengebak was lekker, feestelijk, kleurrijk, speels en de marsepein was mooi egaal uitgerold. Femke zal aldus de inzendingen van de volgende bakwedstrijd mee beoordelen.  De juryleden gaven alle kandidaten deskundige tips over hun specifieke inzendingen. Alle deelnemers namen een mooie prijs in ontvangst. De eerste prijs was onder meer een tinnen beeld. 

Iedereen was het er over eens : Het was interessant, gezellig en leerzaam. Bakervaringen allerhande werden uitgewisseld. Na de prijsuitreiking genoten alle aanwezigen bovendien van uitleg en een spoedcursus om roosjes, anjer, blaadje uit marsepein en uitleg over hoe je een spuitzakje kan knutselen.  Het is al zeker : Volgend jaar komt er een nieuwe editie.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief