Warm BELLINGEN met 2.800 euro naar Puyenbroeck

C21

Warm BELLINGEN met 2.800 euro naar Puyenbroeck

0_warm_bellingende_warmste_week_17
Ingezonden foto
 

 Bellingen heeft het hart op de juiste plaats, zoveel is duidelijk. Enkele vrienden lanceerden een verkoop van cup-cakes ten voordele van Music for Life, actie Kom Op Tegen Kanker. Ze gingen van deur tot deur in Bellingen en omstreken en trotseerden weer en wind. Uiteindelijk haalden ze maar liefst 2800 euro binnen!

Fred en zijn vrouw Fran hebben de aanzet van het initiatief gegeven. Ze hadden wel een heel bijzondere en aangrijpende reden.

Fred: “Op 1 april van dit jaar verloren we onze dorpsgenote Els Luyckx, tevens vrouw van een goede vriend. Op haar 45e werd ze getroffen door kanker, de gesel van onze tijd. We beslisten om niet bij de pakken te blijven zitten en een actie te ondernemen waarbij we eerst en vooral Els, maar ook andere slachtoffers in het dorp, de regio, willen laten verder leven in de gemeenschap, zij het op een ‘andere’ manier. Het heengaan van Els heeft ons hard met de neus op de feiten gedrukt en aangetoond dat de strijd tegen deze vreselijke ziekte nog lang niet is gestreden. Elke steun is welkom om de wetenschappelijke vooruitgang, het onderzoek nog beter, nog professioneler te laten evolueren. Hoop doet leven …”

Hoe krijg je dit in godsnaam klaar?
Fred en Fran namen contact op met Pol, de man van Els. Hij reageerde heel dankbaar en verklaarde zich direct akkoord om zijn gewicht in de schaal te gooien en deze actie mee te ondersteunen.

Beslist werd er om Flore, de jongste dochter van Pol, samen met haar boezemvriendin Carolina en Chloë, dochter van Fred en Fran, het gezicht van de actie te laten vormen.

Begin oktober begon dan de bakmarathon. Maar liefst 8000 cup-cakes passeerden de oven te Bellingen en vonden ook hun weg naar afnemers in Bellingen en omstreken. De initiatiefnemers, omringd door de 3 meisjes en een schare trouwe vrienden, zorgden voor de verkoop. Jaarmarkten, wandelorganisaties, de straat, mond-aan-mondreclame … alle beetjes hebben geholpen.

Nooit dacht, hoopte iemand zo’n aantal verkocht te kunnen krijgen. Er wordt alvast voldoende energie uit geput voor een volgende actie.

De sociale functie van het dorpscafé
Als Bellingenaren zijn we heel trots op ons dorpscafé, den Bascule. Ook zij droegen aan dit mooie bedrag hun steentje bij en boden naast een mentale en morele, ook een financiële en logistieke steun.

Jef en Guillaume hielpen bij de verkoop van de cakes, lanceerden zelf een actie met 2 klanten ten voordele van de kassa en boden de nodige ontspanning aan na de zoveelste ronde bakken.Op maandag 18 december zijn we met zijn allen richting Puyenbroeck getrokken, het domein waar de Warmste Week plaatsvindt. Trots en tevreden hebben ze deze som kunnen overhandigen. Het smaakt alvast naar meer! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief