HERNE – Promowandeltocht Kriek- en Mattentochten al aan 35ste editie toe

C21

HERNE – Promowandeltocht Kriek- en Mattentochten al aan 35ste editie toe

Affiche
HERNE – Promowandeltocht Kriek- en Mattentochten al aan 35ste editie toe - Ingezonden beeldmateriaal
 
015
HERNE – Promowandeltocht Kriek- en Mattentochten al aan 35ste editie toe - Ingezonden beeldmateriaal
 
Mannetje_mt_new
HERNE – Promowandeltocht Kriek- en Mattentochten al aan 35ste editie toe - Ingezonden beeldmateriaal
 

Op zondag 11 maart is Herne eens te meer een draaischijf van de wandelsport in de wijde omgeving. Vanuit de sporthal De Hernekouter is de wandelclub De Marktrotters dan al toe aan de 35ste editie van haar roemrijke Kriek- en Mattentochten, een absolute topper in het wereldje en tevens een promowandeltocht van de Vlaamse Wandelfederatie en sowieso dan ook van Wandelsport Vlaanderen. Als de weergoden enigszins meewillen mogen ook nu weer om en bij de 3.000 deelnemers zich dan opmaken voor prachtige tochten in en rond het Groene Kwadrant dat Herne toch wel is.

De wandelaars krijgen de keuze uit afstanden van 4, 6,10, 15, 22 en 32 km. De kortste afstand is ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Er kan gestart worden tussen 7 en 15u. Het inschrijfgeld bedraagt 1,50€ met een korting van 0,40€ voor de leden van de erkende wandelfederaties. Kinderen jonger dan 12 jaar wandelen gratis maar inschrijving is wel verplicht. De inschrijvingen gebeuren elektronisch door het scannen van de lidkaarten. De startlocatie is gelegen op 500m van het NMBS-station. De Kriek- en Mattentochten zijn meteen ook de eerste wandeling die in aanmerking komt voor de Cesar-bier trofee. Die trofee ontvangt iedere wandelaar die in de loop van het jaar aan de drie wandeltochten van De Marktrotters deelneemt.        
 
De Kriek- en Mattentochten zijn een heuse klassieker en genieten algemene waardering niet allen om de puike organisatie maar ook om het steeds wisselend hoofdzakelijk Pajots gaafgroen landschap dat doortrokken wordt. Zo leiden de tochten deze keer de wandelaars naar deelgemeente Herfelingen, het gehucht Kokejane en buurdorp Heikruis. Via het domein Ter Rijst met bos en park, het Strihouxbos en de Aerebeekvallei krijgen de deelnemers heel wat rustgevend natuurschoon, doorspekt met watermolens, met enkele typische locaties en bezienswaardigheden en met prachtige vergezichten badend in het glooiend landschap, onder de voeten geschoven. 
 
Afhankelijk van de afstand kunnen de wandelaars op de tochten hier en daar wel eens flirtend met de taalgrens kennismaken met onder meer het nieuw aangelegd natuurpad langs de Markrivier, het Kartuizerklooster, de St-Waltrudismolen, het Kartuizerstandbeeld, de Aerebeekvallei en het domein Ter Rijst. In dat domein zijn honden evenwel niet toegelaten. De organisatoren hebben hieraan evenwel ook een mouw weten te passen door het uitzetten van een alternatieve route. Rustposten zijn voorzien in de basisschool De Regenboog in Herfelingen en in de basisschool Markevallei in Kokejane.  
Meer info op www.marktrotters.be en bij bennyluchtens@telenet.be (0474/59.35.64).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief