PAJOTTENLAND – BIN, buren en politie houden best uw woning in de gaten tijdens uw verlof

C21

PAJOTTENLAND – BIN, buren en politie houden best uw woning in de gaten tijdens uw verlof

Roezicht_tijdens_vakantie_2014
PAJOTTENLAND – BIN, buren en politie houden best uw woning in de gaten tijdens uw verlof- © Deschuyffeleer
 

 Samen met de diensten van de lokale politie Pajottenland roepen de coördinatoren van het Buurtinformatienetwerk Zuid, waartoe ook Bever en Herne behoren, de vakantiegangers op hun woning tijdens hun afwezigheid nauwgezet in het oog te laten houden door buren en door de politie. Best worden verdachte toestanden meteen aan de politie gemeld via de noodnummers 101 of 112.

Het afwezigheidstoezicht van de politie houdt in dat uw woning wordt opgenomen in het patrouilleschema. Geregeld komen de politiemensen van dienst dan een kijkje nemen. Dit gebeurt alleszins grondiger dan bij een klassieke patrouille. Zo worden ook de zijkanten en de achterzijde van de woning gecontroleerd, indien dit mogelijk is.
 
Onverminderd het afwezigheidstoezicht van de politie kunnen in eerste instantie ook wel best buren of vertrouwenspersonen of kennissen uit uw buurt gevraagd worden gedurende uw afwezigheid mede toezicht uit te oefenen. Geef daarbij ook uw woning ten allen tijde een bewoonde indruk. Laat rolluiken iedere dag op en neer, laat uw brievenbus niet uitpuilen met een stapel corrsepondentie, laat ’s avonds af en toe ergens een licht voor enige tijd branden en maak dat alle deuren en vensters goed gesloten zijn, de kleine WC- of andere raampjes inbegrepen. Laat ook geen materiaal rondslingeren dat het de dieven gemakkelijk maakt.
 
Behoudens het afwezigheidstoezicht van de politie, de alertheid van de buren en het gebruik van een alarminstallatie worden uw waardevolle voorwerpen ook best op foto vastgelegd met het oog op de latere herkenning van de buit. Ook kunnen die voorwerpen liefst geregistreerd worden aan de hand van hun serienummer indien voorhanden.  
 
En ook niet te vergeten is dat de politie op eenvoudig verzoek ook technopreventief advies verleent over de beveiliging van uw woning.
 
U kunt het afwezigheidstoezicht van de politie :
=> aanvragen op de verschillende politieposten : http://www.lokalepolitie.be/5405/politieposten.html
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2014
Godeleive Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief