GOOIK - Nieuw website, digitaal loket en nieuwe openingsuren

C21

GOOIK - Nieuw website, digitaal loket en nieuwe openingsuren

Colpaert_gooik_de_wilde_1
Schepen De Wilde. - Foto © Marc Colpaert

Vanaf deze maand krijgt de gemeente Goooik een nieuwe website, een doorgedreven informatisering van de gemeentelijke diensten en sluit het gemeentehuis de deuren in de namiddag. De bevolking krijgt via de website een digitaal loket en een reservatiemodule voor de uitleendienst.

De gemeente Gooik wil de digitale trein zeker niet missen en neemt hiervoor de nodige stappen om het de inwoners nog gemakkelijker te maken, om tal van attesten en getuigschriften met de computer aan te vragen. “Vanaf 30 juni gaan onze inwoners heel wat documenten kunnen aanvragen via hun computer. Vandaag is het niet altijd gemakkelijk om zich vrij te maken om dit of dat attest te gaan afhalen in het gemeentehuis en daar willen we verandering in brengen”, zegt schepen voor dienstverlening en ICT Gunther De Wilde(CD&V). De gemeentelijke website www.gooik.be werd volledig vernieuwd en wordt voortaan beheerd door medewerkers van de verschillende gemeentelijke diensten. Deze werkwijze zal de administratie toelaten om elke dag nieuwe informatie op de website te plaatsen.

Via het digitaal loket zal men niet minder dan 22 verschillende documenten kunnen aanvragen zoals een ‘samenstelling van het gezin’ of een ‘bewijs van woonst‘. Alles kan via het internet door het gemeentepersoneel afgehandeld worden. “Op de nieuwe website bevindt zich ook een nieuwe reservatiemodule voor reservaties van audiovisueel en ander materiaal en de huur van vergaderlokalen, zoals in de cultuurschuur De Cam. Alle verenigingen en organisaties hebben inmiddels een gebruikersnaam gekregen waarmee ze toegang krijgen tot deze nieuwe module“, legt De Wilde uit.

De openingsuren van het gemeentehuis en de gemeentelijke diensten in De Cam zullen tevens aangepast worden aan deze digitale dienstverlening. “Om het administratief personeel toe te laten de aanvragen van het digitaal loket af te handelen en de dossiers inhoudelijk beter te kunnen voorbereiden, zullen de diensten vanaf 30 juni in de namiddag gesloten zijn, behalve op woensdagnamiddag. Ook op maandagavond zal de permanentie blijven bestaan voor de dienst Burger en Welzijn in het gemeentehuis van 18 tot 20 uur.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief