HALLE - Spectakulo Festival biedt ombudsdienst aan en innoveert

C21

HALLE - Spectakulo Festival biedt ombudsdienst aan en innoveert

Spektakulo
EP

Het jaarlijkse festival Spectakulo komt aan zijn 16de editie en wordt grootser dan ooit. Het gratis cultureel festival zal doorgaan op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 september, in en rond het Jeugdhuis Eenders, in het park van Buizingen.

Het festival is na 15 jaar reeds uitgegroeid tot een heus karaktervol spektakel en zal nu nog meer te bieden hebben dan vorig jaar. Er is zwaar geïnvesteerd om de leefbaarheid van de buurt te versterken: een 24/24 bereikbare ombudsdienst voor de buurt en een nieuw professioneel en geoptimaliseerd geluidssysteem. Hiermee bedoelen we kleinere en meerdere luidsprekers, voor betere richting en spreiding, ook bij laag volume.
Op donderdag 3 september werd de voetbalmatch van de Rode Duivels uitgezonden worden op groot scherm. Op vrijdag starten ze om 17u met verschillende podia en dit met elk een ander genre. De diversiteit is groter dan ooit. Het festival verwelkomt zowel opkomende talenten als bekendere en zelfs internationale artiesten. Ze brengen hiphop, urban, reggae en dance hall op het Project Paperclip podium en techno, house en minimal op het Circo Inferno podium.
Naast de gebruikelijke voetbal- en petanquetornooien en Stoked skateboard wedstrijd biedt Spectakulo het alternatief aan voor de openstratendag op zaterdagmiddag. Spectakulo wist jeugdbewegingen en de jeugddienst te verenigen om tal van activiteiten te bedenken. Daarnaast zullen er voor de kinderen springkastelen, rollerskates en schminkstanden zijn en ook Dr. Bubbles komt langs.
Bovendien viert Onda Sonora zaterdag zijn 15de verjaardag en dit met 15 uur lang soul, funk en disco in hun eigen gekende stijl. Ook nodigen ze onder meer Phil Asher uit het Verenigd Koninkrijk en hun buurman Lefto uit. Vanaf 16u zijn er optredens te bewonderen van lokale talenten en helden uit Halle. Zo zullen Shaman Festival en The Mighty Moustaches het beste van hunzelf geven. Zaterdag in de grote tent sluiten we zoals van ouds af met een fuif van formaat met Studio Brussel dj Faisal.
Spectakulo experimenteert met de nieuwste technologieën. Er zal namelijk voor de eerste keer ooit in Halle live video projectie gebruikt worden op het podium. Dit geeft het hele muziekgebeuren een nieuwe dimensie. Spectakulo is actief aanwezig in allerhande sociale media. Daarenboven is er een nieuwe website ontworpen en kunnen er prijzen gewonnen worden via onze snapchat. Overvliegende fotograferende drones, live graffiti en de bankcontactautomaat maken de innovatie compleet.

Spectakulo biedt alles wat een festival nodig heeft om de bezoeker te animeren en inspireren. En natuurlijk, dit alles met volledig gratis toegang en schappelijke prijzen. Spectakulo heet u welkom

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief