GOOIK - Een nieuwe school voor Strijland

C21

GOOIK - Een nieuwe school voor Strijland

Editiepajot_gooik_steen_1__kopie_
De eerste stenen van de school.- Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_steen_3__kopie_
De kinderen kwamen kijken. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_steen_2__kopie_
Een nieuwe school voor Strijland. - Foto © Marc Colpaert
 

Zopas werd symbolisch de eerste steen geplaatst van een nieuwe gemeenteschool in Strijland-Gooik. Dit nieuw gebouw in samenwerking met ‘Scholen van Morgen’ komt achter het bestaande schoolgebouw van de sportbasisschool De Oester. Voor de gemeente Gooik betekent dit een jaarlijkse kost van 59.000 euro gedurende dertig jaar. De school moet afgewerkt zijn eind 2016 of begin 2017

Vandaag lopen een tweehonderd tal leerlingen school in Strijland. “Wegens plaatsgebrek en een verouderde infrastructuur stapten wij in het project van de Vlaamse Overheid ‘Scholen van Morgen’ voor de bouw van een nieuw schoolgebouw. Dit gaat als het ware ingeplant worden tussen het bestaande oude schoolgebouw vooraan en de kleuterklassen(containers) achteraan. Hierdoor is het ook niet nodig om de kinderen tijdens de bouw ergens anders in onder te brengen”, vertelde burgemeester Michel Doomst(CD&V). Het volledig nieuwe complex zal 1.750m² bedragen en zowel de kleuters als de leerlingen van het lager onderwijs zullen er in onder gebracht worden. Bedoeling is de huidige kwaliteitsnormen voor goed hedendaags onderwijs na te streven. “Aangezien er op het terrein een niveauverschil van zes meter is, gaan we de vier kleuterklassen op het benedenniveau onderbrengen, de zes klassen voor het lager onderwijs op de eerste verdieping”, legde schepen van Onderwijs Inge Jacobs(CD&V) uit. In de nieuwe school zal er ook plaats zijn voor een technisch lokaal een vergaderzaal en enkele administratieve ruimtes. “In het midden van het schoolgebouw gaan wij een polyvalente ruimte in onderbrengen. Deze ruimte zal tevens ingezet worden tijdens het weekend om verenigingen de kans te geven deze ruimte te gebruiken”, aldus de schepen.

Na de afwerking worden de bestaande gebouwen afgebroken en komt er vooraan een veilige kiss en ride zone en een ruime parkeerplaats. Voor ‘Scholen van Morgen’ was deze school in Gooik al de honderdste eerste steenlegging in anderhalf jaar. “Wij hebben vandaag 125 werven waar in totaal 2.000 arbeiders aan het werk zijn”, vertelde Philippe Monserez. De werken zijn ondertussen gestart en het is de bedoeling dat in de loop van 2016 de school met een prijskaartje van 4,2 miljoen er staat. Vanaf dan moet de gemeente Gooik ook jaarlijks een bedrag van 59.000 euro ophoesten en dit gedurende 30 jaar.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief