GOOIK - Een fietspad is geen overbodige luxe

C21

GOOIK - Een fietspad is geen overbodige luxe

Editiepajot_gooik_nieuw_fietspad__kopie_
Herman Anthoons op de plaats vand de werken. - Foto © Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik gaat een vrijliggend fietspad aanleggen vanaf de Zwartschaapstraat, over de Wolvenstraat en de Processiestraat, tot aan de Strijlandstraat. Dit is echt nodig gezien er ongeveer tienduizend voertuigen per week door deze straat rijden.

Er is al een tijdje sprake van de aanleg van een fietspad vanaf de Ninoofsesteenweg naar Strijland in Gooik. Door de aanwezigheid van een sporthal, een gemeenteschool en vorig jaar nog de aanleg van een atletiekpiste en extra sportvelden is een extra fietspad wel echt nodig. “Wij hebben vastgesteld dat heel wat mensen deze baan nemen om naar de sporthal of de gemeenteschool te gaan. Er rijden gemiddeld tienduizend voertuigen per week, of meer dan duizend voertuigen per dag, langs deze straat”, zegt schepen van Openbare Werken Herman Anthoons(CD&V). Deze maand al zijn de nutsmaatschappijen gestart met een aantal aanpassingen aan de bestaande leidingen.

“Tijdens de werken gaan wij tevens de nodige rioleringwerken laten uitvoeren door Infrax voor 332.000 euro, het aandeel voor de gemeente wat betreft de wegenis en het fietspad komt op 466.000 euro en de werken gaan van start eind deze maand”, aldus schepen Anthoons. Tijdens de werken zal het containerpark, de sporthal en de atletiekpiste bereikbaar blijven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief