Charleroi pleegt de perfecte holdup en wint 3-2 van HALLE - GOOIK

Fp_halle_gooik
EP

FP Halle-Gooik trok naar Charleroi voor wat steevast een moeilijke verplaatsing is. Halle-Gooik domineert en creëert kansen maar thuisgoalie Claus is in een begenadigde dag. Hij ranselt de ene na de andere bal uit zijn doelvlak.

Op de eerste tegenprik is het ook meteen prijs, Liliu met de 1-0. Halle-Gooik reageert meteen en Rahou zorgt voor de 1-1 ruststand. Net als in de eerste helft was er weinig animo voor de toeschouwers. Charleroi parkeerde voor eigen doel en Halle-Gooik zocht naar de opening.

Grello en Leitao misten voor open doel, Gonzalo trof twee maal het doelhout. De bail wrong zich voorbij de gehele defensie en zorgde voor de 1-2. Ook nu kwam Charleroi niet uit zijn egelstelling. Halle-Gooik vergat de wedstrijd af te maken en dan komt die ene counter. Rahou stopt die foutief maar de ref beslist balvoordeel te geven. Wanneer de doorgebroken speler naast trapt keert de ref terug op zijn beslissing en geeft hij de vrije trap. Dubbel voordeel in 1 actie dus. Wat is er toch aan de hand met het niveau van de belgische scheidsrechters… Ghislandi trekt er zich niets van aan en trapt de vrije trap staalhard in de kruising. Halle-Gooik blijft op zoek gaan naar dat doelpunt, Claus wordt meermaals geholpen door het doelhout en een portie geluk. Wanneer Charleroi 3 minuten voor tijd toch nog 1 maal countert gaat die bal onder Xuxa binnen. De perfecte holdup is een feit. Halle-Gooik moet enkel naar zichzelf kijken en de vele wenkende kansen afmaken.

FP Halle-Gooik ontvangt volgende vrijdag Proost Lier als laatste partij voor de champions League. Tijd om met een goed gevoel richting Champions League te trekken