GOOIK - Laadpalen aan Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen Gooik

C21

GOOIK - Laadpalen aan Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen Gooik

Laadpalen_koornmolen
Samuel bij de laadpaal.- Ingezonden foto
 

 Aan het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen in Gooik staan sinds kort 2 laadpalen met elk 2 laadpunten van 11 kW. De gemeente Gooik voorziet sinds 2016 publieke laadpalen. Deze staan op een aantal strategische plaatsen zoals aan het gemeentehuis en aan parkeerstrip ’t Plosj. De nieuwe laadpaal aan het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen komt tegemoet aan vele aanvragen.

 
Samuel Billlens, schepen van Klimaat & energie en Sport: “Als duurzame gemeente zetten we graag in op initiatieven die goed zijn voor het klimaat. De laadpalen zijn vooral goed voor SDG 7, Betaalbare energie en SDG 11, Duurzame steden en gemeenten. Met de toenemende elektrificatie van het wagenpark is het belangrijk om maximaal mogelijk laadpunten te voorzien. Daarom installeerden we 4 laadpunten aan het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen. De stroomvoorziening gebeurt zo groen mogelijk door maximaal de energie te halen uit de zonnepanelen op het dak van de sporthal. Binnenkort leggen we nog extra zonnepanelen bij op het dak om nog meer groene stroomvoorziening te realiseren.
De laadpalen en extra zonnepanelen worden gerealiseerd in samenwerking met PajoPower.
 
Sporters, bezoekers, inwoners, iedereen kan hier tegen een schappelijk tarief herladen. We vragen wel om de parkeerplaats niet langer dan nodig in te nemen. Betalen doe je via de QR-code op de laadpaal.”
 
Paal zoekt wagen
 
Wie een elektrische wagen heeft, maar geen plaats om een laadstation te installeren, kan een publiek toegankelijk laadpunt aanvragen via ‘Paal volgt wagen’. De aanvraag is kosteloos en indien de aanvraag is goedgekeurd volgt de installatie door en op kosten van de Vlaamse overheid
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief