DILBEEK - Minimaliseert Colruyt de verkeersproblematiek?

C21

DILBEEK - Minimaliseert Colruyt de verkeersproblematiek?

Colruyt_embleem_p200

De buurtbewoners stellen vast dat de distributiereus uit Halle koppig blijft vasthouden aan de smalle site aan de Herdebeekstraat in Itterbeek. “Colruyt negeert het provinciaal structuurplan dat duidelijk aangeeft dat een winkel met dergelijke grote afmetingen enkel kan in het hoofddorp Dilbeek of in het stedelijk gebied Groot-Bijgaarden”, luidt de eerste reactie van het buurtcomité.

Een metertje dieper bouwen of wat extra struiken betekent nog niet dat een goede ruimtelijke ordening gewaarborgd is, daar komt veel meer bij kijken. Het grootste pijnpunt blijft de verkeersproblematiek.
“Mobiliteit is niet de enige maar wel de grootste zorg van de bevolking, zowel van voorstanders als van tegenstanders van dit project. Colruyt luistert onvoldoende naar de bevolking”, aldus Peter Wiels, woordvoerder van het buurtcomité. “In de derde bouwaanvraag zit blijkbaar geen enkele nieuwe maatregel om het verkeersvraagstuk te helpen oplossen. Het stukje verbreding van de Herdebeekstraat was reeds voorzien en zal nooit de verwachte verkeersstroom (ongeveer 2500 autobewegingen per dag) kunnen opvangen zonder files en bijkomende gevaren voor de weggebruikers te veroorzaken”.
Mobiliteit was trouwens ook de voornaamste reden waarom Colruyt zich niet wou vestigen aan de Bergensesteenweg (vroegere Carrefour) te Sint-Pieters- Leeuw.
Het Breugeldorp Sint-Anna-Pede zal dagelijks honderden extra wagens moeten slikken komende uit onder meer Vlezenbeek, Schepdaal en Lennik. Dit is onaanvaardbaar.
Het buurtcomité pleit opnieuw voor een onafhankelijke impactstudie van mobiliteit en ruimtelijke ordening. Voor zo’n gigantisch winkelproject is een degelijk onderzoek een must. Het gemeentebestuur beloofde een impactstudie te overwegen wanneer een nieuwe aanvraag zou binnenkomen. Burgemeester en schepenen, nu is het moment om te tonen dat jullie begaan zijn met het lot van een hele gemeenschap.
Hunderenveld kan wel
Volgens Colruyt zouden er geen alternatieve terreinen zijn in de gemeente Dilbeek… De buurtbewoners spreken dit tegen: “Het Hunderenveld nabij de ring in Groot-Bijgaarden (in een gebied waar grote winkels wél mogen van het structuurplan Vlaams-Brabant) is een zeer goed alternatief op voorwaarde dat de Vlaamse overheid de vestigingscriteria qua winkelvolumes daar lichtjes aanpast. Dit is perfect mogelijk”.
Nog meer Dilbekenaren en Colruyt-klanten zullen een nieuwe grote winkel toejuichen wanneer die op een site is gevestigd waar men aan alle criteria voldoet.
“Colruyt luistert naar buurtbewoners” …
Zo stond het te lezen in het persbericht van de bekende firma. “Blijkbaar heeft men in Halle het verzoekschrift ten aanzien van de Raad van State niet goed doorgenomen. Deze procedure is nog lopende. Zo dreigt de derde stedenbouwkundige aanvraag sowieso een maat voor niks te zijn als de buurtbewoners in deze procedure gelijk krijgen, ook al moeten wij opboksen tegen dure advocaten”, aldus het buurtcomité.
“De houding van het merendeel van de Dilbeekse gemeenteraadsleden en gedeputeerden in dit dossier werd de buurtwinkel Meerts fataal; de vriendelijke uitbaters kregen geen kans meer om de noodzakelijke investeringen te doen. Moeten nu de andere buurtbewoners voor de bijl?”

ZIE OOK: http://www.editiepajot.com/regios/5/articles/18214

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief