Nieuws uit de PZ HALLE

C21

Nieuws uit de PZ HALLE

Politielogo_2011_p200

Poging inbraak in woning

In de Kleutersbaan te Buizingen werd afgelopen maandag gepoogd in te breken. Een alerte buurtbewoonster hoorde omstreeks 15u het alarm van een woning in de straat in werking treden. Ze begaf zich onmiddellijk naar de woning, en kon nog 2 vermoedelijke daders – jonge vrouwen – zien wegvluchten. De politie werd verwittigd. Het raam van de woning bleek geopend te zijn, maar de daders hebben de kans niet gekregen om effectief spullen te stelen.
Ook in het jeugdhuis langs de Kopheiweg werd een poging tot inbraak vastgesteld. De braaksporen op de deurstijlen werden op maandagmiddag ontdekt. De daders hebben het jeugdhuis echter niet kunnen betreden.
Werfdiefstal
Aan de Laroystraat werd ingebroken in 2 werfcontainers. De daders dienden een betonblok van ongeveer een ton te verplaatsen, om zich toegang tot één van de containers te verschaffen. Het beton werd hierbij beschadigd. Uit beide containers werden werktuigen en gespecialiseerd werfmateriaal gestolen.
Ook langsheen de Bergensesteenweg werd een werfdiefstal gepleegd. Deze werd op dinsdagochtend omstreeks 8u ontdekt. Hier werd de tank voor stookolie leeggemaakt door onbekende daders.
Inbraak in appartement
Dinsdag werd ingebroken in een appartement aan de H. Consciencestraat. De bewoonster verliet haar appartement omstreeks 8u45. Toen zij omstreeks 14u terug thuis kwam, merkte ze braaksporen op aan de achterdeur. Er werd elektromateriaal gestolen.
In de A. Puesstraat werd eveneens ingebroken. ’s Ochtends werd de handtas van de bewoonster gestolen in Anderlecht. De daders zijn daarop naar haar woning getrokken, en hebben zich met haar sleutel toegang tot de woning verschaft.
Grijpdiefstal in appartement
In de Vuurkruisenstraat werd een diefstal gepleegd in de inkomhal van een appartementsgebouw. Het betrof een grijpdiefstal, waarbij een bejaarde dame van haar handtas werd beroofd. De dader gaf de vrouw een duw waardoor ze op de grond viel, stal haar geld en liet de handtas ter plaatse achter. De politie voert een onderzoek naar de feiten, maar momenteel ontbreekt ieder spoor van de dader.
Inbraak in woningen
Op donderdagochtend werd een inbraak vastgesteld in een huis aan De Floere. De bewoners waren thuis terwijl de inbraak plaatsvond. Ze stelden de feiten vast omstreeks 7u15 ‘s ochtends. De dieven hebben het cilinderslot uit de achterdeur gebroken om in de woning binnen te geraken. Er werd onder meer kledij en geld gestolen. De politie voert een onderzoek naar de daders. Het labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.
Ook in de Kleemstraat werd ingebroken. Omstreeks 6u30 merkt de bewoner op dat er dieven in zijn huis waren tijdens de nacht. Een kast in de berging stond open. Het cilinderslot van de achterdeur werd uitgeboord. Op het eerste zicht werd hier niets ontvreemd, maar de dieven lieten wel enige chaos achter.
In de Keerstraat werd ook ingebroken in de nacht van woensdag op donderdag. De bewoners stelden de inbraak vast omstreeks 6u in de ochtend. Er werden documenten gestolen, evenals elektromateriaal. De dieven verlieten de woning door het schuifraam in de woonkamer.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief