Opnieuw valse agenten aan het werk in HALLE

C21

Opnieuw valse agenten aan het werk in HALLE

3_politielogo_2011_p200

Vrijdagvoormiddag kreeg een bewoonster van de Nijvelsesteenweg in Halle een valse politieagent over de vloer die trachtte te stelen.

Omstreeks 10u werd bij de bejaarde dame aan de deur gebeld. De dame deed open. Een zeer verzorgd uitziende vrouw, in het rood gekleed en met een grote zwarte handtas, liep onmiddellijk de woning in. Ze sprak vloeiend Frans en begon spullen uit haar tas uit te stallen op de tafel. Ze probeerde ogenschijnlijk tafeldoekjes, sjaals en verzorgingsproducten aan de man te brengen. De bewoonster gaf aan dat ze niets nodig had, en wilde dat de vrouw haar huis verliet. Ze bleef echter doorpraten.
       
Even later werd opnieuw aangebeld. Dit keer stond een man met zwart mutsje en blauwe kleren voor de deur. Ook hij had een zeer verzorgd uiterlijk. Hij droeg een insigne met opschrift ‘police’ en sprak vloeiend Frans. Hij liep de woning in, en vertelde de bewoonster dat de vrouw die haar spullen trachtte te verkopen, een dief was. Hij liep naar haar toe en pakte haar bij de arm. Hij haalde spullen uit haar tas, die afkomstig waren van de slaapkamer van de bewoonster. De valse agent nam de ‘verkoopster’ mee en raadde de bewoonster aan boven te gaan kijken of er niets gestolen was. Ze verlieten de woning.
       
Toen de vrouw op haar slaapkamer kwam, zag ze dat alle kasten open stonden en doorzocht waren. Op het eerste zicht werd er niets gestolen. De dieven werden waarschijnlijk afgeschrikt door het feit dat de dame de hele tijd aangaf dat ze ieder moment bezoek van een verpleegster verwachtte.
       
Het onderzoek naar de daders loopt. De lokale politie Halle roept iedereen op om bij een vermoeden van dergelijke feiten onmiddellijk de politie te verwittigen.
 
Politie vat vandalen
Omstreeks 2u15 in de nacht van donderdag op vrijdag kon de politie van Halle twee mannen inrekenen die vandalisme pleegden op voertuigen in de Zuster Bernardstraat. Ze werden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De mannen bleken eveneens in het bezit te zijn van verdovende middelen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief