HALLE - Kasdragers Lembeek verbroederen met Schützenbruderschaft Werl

C21

HALLE - Kasdragers Lembeek verbroederen met Schützenbruderschaft Werl

Editiepajot_halle_st_veroon_werl_2_i_f
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_st_veroon_werl_1_i_f
Ingezonden foto
 

Een delegatie van de Kasdragers Sint-Veroon uit Lembeek bracht een bezoek aan de Halse zusterstad Werl. Dit bezoek stond in het teken van de jaarlijkse schuttersfeesten van de in 1494 opgerichtte Schützenbruderschaft St. Sebastianus in Werl. 

Traditiegetrouw werden op vrijdag de nieuwe schutterskoning en zijn ega plechtig geïntroniseerd.
Op zaterdag stond een stadswandeling op het programma door het zonovergoten historische stadscentrum van Werl. De talrijke historische gebouwen herinneren aan het rijke verleden van de stad die dank zij de zoutwinning en als bedevaartsoord grote voorspoed kende. Dit jaar viert Werl trouwens 350 jaar Mariabedevaart en verwacht dit jaar niet minder dan 200.000 bedevaarders.
 
In de namiddag stapte de delegatie uit Lembeek mee op in de grote parade die door het stadscentrum trok en eindigde in de Schützenschaune, waar er ruim gelegenheid was om in een gemoedelijke sfeer samen het glas te heffen.
 
Hoogtepunt op zondag was ongetwijfeld het Schützenhochamt in de propvolle Basilika van Werl die muzikaal opgeluisterd werd door de Bremer Musikverein. Na de mis ging het opnieuw stoetsgewijs richting Schützenscheune voor het Frühkonzert en het traditionele Frühschoppen (aperitieven). Namens de Kasdragers richtte Marc Devillé een dankwoord tot de vergadering en werd eveneens een beeld van Sint-Veroon als aandenken aan dit bezoek overhandigd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief