HALLE - Personen met een beperking kunnen gaan leren dansen bij turnclub Populaire

C21

HALLE - Personen met een beperking kunnen gaan leren dansen bij turnclub Populaire

Editeipajot_halle_fridpop_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In Halle werd POPFriS boven de doopvont gehouden. POPFriS is het resultaat van de eerste samenwerking in Halle tussen een valide sportclub (Populaire) en een G-sportclub (FriS) die kinderen en volwassenen met een beperking de kans geeft om te swingen en plezier te maken in Halle.

De Koninklijke Turnvereniging Populaire wil gezonde, aangename en verantwoorde gymnastiek en dans aanbieden aan alle leeftijden tegen tarieven die voor iedereen toegankelijk zijn. De club staat open voor alle leeftijdsgroepen vanaf de eerste kleuterklas en voor alle nationaliteiten, zonder onderscheid van taal of godsdienst.
 
FriS (Friends & Scream United), is een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel. FriS zag het levenslicht in 2003, toen een voetbalinitiatief voor kinderen met een beperking werd opgericht en van start ging in Beersel (Lot). De filosofie van FriS is eenvoudig, fris: iedereen die wil sporten en om één of andere reden niet volwaardig aan bod komt in een valide sportclub, is van harte welkom ongeacht zijn of haar taal, geslacht, leeftijd, nationaliteit, huidskleur, godsdienst of aard van de beperking.
 
Mensen met een beperking willen ook sporten en al een hele tijd werd de vraag naar dans gesteld. FriS beschikt over gemotiveerde en deskundige monitoren in het begeleiden van personen met een beperking, is al gekend en gewaardeerd bij het doelpubliek en heeft intussen ook al enkele jaren in Halle een werking, nL boccia en badminton.
 
Op initiatief van de sportdienst van de stad Halle en FriS werd een oproep gelanceerd naar de turnclubs met de vraag om samen te werken zodat dans voor personen met een handicap kon georganiseerd worden.
 
Meteen was Populaire geïnteresseerd, maar ook St. Veroon-turnclub toonde interesse. Uit praktische overwegingen werd de samenwerking tussen FriS en Populaire geconcretiseerd en kunnen kinderen en volwassenen vanaf nu wekelijks op zondag danspassen zetten. Naast de klassieke dansles, is er ook ruimte voor inbreng van de deelnemers.
 
De monitoren bij PoPFriS zijn niet zomaar monitoren, maar vrijwilligers met een sterk engagement. Ze ontvangen geen vergoeding, maar putten veel voldoening uit de sfeer en vriendschap van de leden.
 
Turnvereniging Populaire biedt jazzdans, hiphop, turnen, aerobic, fit en fun, trampoline, kleuterturnen, wedstrijd-trampoline en dans.
Het uitgebreide aanbod van FriS behelst boccia, badminton, zwemmen, netbal, basket, turnen, voetbal en nu ook dans. In de zomervakantie nemen we de sportievelingen die zich een jaar lang ingespannen hebben mee op kamp.
 
Interesse om deel te nemen aan één van de sportactiviteiten in de regio of wil je het eens proberen om monitor te zijn. Er is nog nood aan bijkomende monitoren.
 
 
Ruisbroeksesteenweg 134, 1600 St-Pieters-Leeuw
 
Turnvereniging Populaire:
http://www.populaire-halle.be   populafrehalle@hotmail.com 
Nijvelsesteenweg 96, 1500 Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief