HALLE - Kunstgroep Aureool in het Werlse ‘Rathaus’

C21

HALLE - Kunstgroep Aureool in het Werlse ‘Rathaus’

Editiepajot_halle_werl_024
Verwelkoming en toespraak van Burgemeester Grossmann van Werl. (Ingezonden foto's)
 
Editiepajot_halle_werl_060
Vooraan v.l.n.r.:Petra Kook, voorzitter van het ‘Werler Kunstverein’,Jenne Lucas, voorzitter van Kunstgroep Aureool, Michael Grossmann, burgemeester van Werl, Jeanneke Fastenaekels, Hendrik De Greef, Edgard Schelstreate,leden van Aureool, Christian Denayer; achteraan v.l.n.r.: Gabi Distelhoff, stadsmedewerkster van Werl, Andreas Pradel, technische en logistieke steun Werl, Katleen en Chriske Daems, lid van Aureool, Konstanze Kubath, fractieleider groene partij – journaliste, kunstenares en contactpersoon met Werl, Dieter Franck, kunstenaar Werl. (Ingezonden foto)
 

Sinds jaren worden rond Europadag 9 mei, samen met de jumelagefeesten in Halle, de Werlse Kunstenaars uitgenodigd door Kunstgroep Aureool om hun werk, samen met zijn leden, tentoon te stellen. Ook Mouvaux , Kadan en het 18de bataljon van het Belgische leger nemen hieraan deel waardoor de Oude Post in die periode een draaischijf geworden is van internationaal kunstverkeer.

Dit jaar heeft de Werlse burgemeester, Michaël Grossmann, Kunstgroep Aureool uitgenodigd om in zijn ‘Rathaus’ een tentoonstelling op te zetten in het teken van het bestaande partnerschap   tussen beide steden.
 
Niet minder dan 10 vandee Halse kunstenaars trokken naar Werl.
 
Deze tentoonstelling loopt nog tot 9 oktober en valt samen met de vermaarde St Michaëliswoche in Werl. Dit is de jaarlijkse historisch-folkloristische feestperiode bij uitstek waarvan de Werlse bevolking een topper maakt met een programma van Werlse historiek en folklore die terug tot leven komen in alle straten van de stad..
 
De kijklustigen krijgen verschillende stijlen en onderwerpen te zien, gaande van impressionisme tot moderne abstracte kunst. Naast schilderijen in olieverf, acryl, pastel, potlood en houtskool is er ook keramiek, porselein, kant, juwelen en op zijde geschilderde werken te zien. In totaal 100 werken . Aureool laat hiermee de veelzijdigheid van de Halse kunstenaars zien en zet Halle op de kaart voor de Duitse partners.
 
Voorzitter Jenne Lucas dankte vooral Konstanze Kubath, kunstenares, journaliste en politicus , voor haar enthousiaste inzet en onmisbare hulp. Ook ging haar dank uit naar het Werlse Kunstverein waarvan de voorzitter Petra Kook en leden de vernissage verzorgden. De plaatselijke muziekacademie verzorgde de muzikale toet.
 
Als kers op de taart werd gedurende de vernissage streekwijn geschonken van Christian Denayer, die samen met Hendrik De Greef (leden van De Gilde der Wijngeuzen van Halle), twee speciale cuvees samenstelde.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief