HALLE - Gouden lambikstoemper voor Kaf’Ko

C21

HALLE - Gouden lambikstoemper voor Kaf’Ko

Editiepajot_halle_geuze_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De vzw Lambikstoempers reikten voor de tweede maal hun gouden lambikstoemper uit. Tijdens de dagen van de oude geuze. De eerste werd gewonnen door ‘De Heeren van Liedekercke’ uit Denderleeuw. Nu ging hij naar Kaf’ Ko, een etablissement op de Ninoofsesteenweg in Halle

Terwijl vroeger de dagen van ‘de oude geuze’ samenvielen met de week van de smaak (wordt niet meer ingericht) was het succes dit jaar bijzonder groot. Heel wat geuzeliefhebbers uit het buitenland kwamen naar het Streekproductencentrum in de Poststraat afgezakt.
 
Door de uitreiking van de “Gouden Lambikstoemper” willen de Lambikstoempers vzw de “lambiekbieren” jaarlijks nog eens extra in de kijker zetten. Zij reiken hem uit aan de, in hun ogen, horecazaak die in het jaar van de uitreiking de meeste aandacht besteedt aan de “lambiekbieren”.
 
In totaal kregen de Lambikstoempers zo een honderd kandidaturen binnen. Hieronder veel uit Nederland, maar heel weinig uit Wallonië.
Eervolle vermeldingen gingen naar café De Zwaan in Beersel en het Lambikcentrum in Alsemberg.
 
De derde prijs voor de gouden lambikstoemper ging naar Boelekewis uit Huizingen en Moeder Lambik Fontenas in Buizingen behaalde de tweede prijs.
 
Kaf’eko op de Ninoofsesteenweg is open sinds oktober 2010 en wordt uitgebaat door Vincent Poillion en Bianco Fekete. Zij kochten op de Ninoofsesteenweg de oude paardenbeenhouwerij voor hun zaak. Geuze en lambik zijn voor hen zeer belangrijk. Zij kunnen de klanten ook informeren over wat lambik en geuze eigenlijk is. Vincent is een bierfanaat en werkt voor verschillende Belgische brouwerij. In hun zaak hebben zij 26 lambikbieren en werken ook met fairtradeproducten. Voor hen is dat allemaal mogelijk omdat zij niet afhankelijk zijn van één bepaalde bieruitzetter.
 
De Gouden Lambikstoemper is een oorkonde gemaakt door Monique Custers en voorzien van enige poëzie door Leo Lintermans. Daarnaast kregen zij ook een mand streekproducten van het Streekproductencentrum.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief