HALLE - Jacminstraat blijft tweerichting en de Sint-Rochusstraat krijgt eenrichtingsverkeer

C21

HALLE - Jacminstraat blijft tweerichting en de Sint-Rochusstraat krijgt eenrichtingsverkeer

Editiepajot_halle_st_rochusstraat_foto_merckx
De Sint-Rochusstraat zal dienen als uitvalsweg voor het centrum. Foto © Felix Merckx
 

Tijdens een infovergadering in de raadzaal van het stadhuis over de actualisatie van het nieuwe mobiliteitsplan werd vooral gesproken over het verkeer in de Jacminstraat en de Sint-Rochusstraat. In de Jacminstraat zou het tweerichtingsverkeer behouden blijven en op de Sint-Rochusstraat zou er eenrichtingsverkeer komen.

Over beide straten is er nog geen beslissing. Eerst mochten de bewoners van deze straten hun oordeel geven. Het is de bedoeling om meer ruimte te geven voor voetgangers en fietsers zonder veel nadeel aan de auto’s te berokkenen.
 
De eenrichting in de Jacminstraat zoals vroeger vooropgesteld werd, is naar de prullenmand verwezen. Voor deze straat hadden omwonenden al hun mening gegeven (zie http://www.editiepajot.com/regios/7/articles/23088). Wat nu op tafel ligt zou er in bestaan de Verhavertstraat eenrichting te maken (alleen verkeer van de rode lichten naar Don Bosco toe), de Groeningestraat eenrichting te maken (verkeer van Don Bosco naar Ninoofsesteenweg) en aan het kruispunt van de Groeningestraat en de Ninoofsesteenweg zouden er verkeerslichten komen. Verder zou het verkeer in de Astridlaan verboden worden, zodat al het verkeer dat uit de richting Lennik komt deze straat niet meer zou kunnen gebruiken om via de Jacminstraat naar Brussel te rijden. In de Gentil Antheunisstraat blijft het zoals het nu is. Op de parking Gooikenaar zouden enkele parkeerplaatsen blauwe zone krijgen, zodat klanten van de winkels aldaar parkeergelegenheid zouden hebben.
 
Met al deze maatregelen zal de druk op het kruispunt aan de Carrefour veel drukker worden.
 
Veel was er bij de bespreking te doen over de parkeerdruk rond het Don Boscoinstituut. De aanwezig drongen er op aan dat er parkeergelegenheid voor het onderwijzend personeel in de school zelf zou komen.
Door het plaatsen van verkeerslichten aan de Groeningestraat zou volgens de inwoners het verkeer komende uit Pepingen nog dramatischer worden. Nu staan er op de spitsuren al files tot voorbij de wijk Wolvendries.
 
De huidige toestand in de Antheunisstraat is voor de inwoners levensgevaarlijk. Er is tweerichtingsverkeer en men mag langs beide zijden parkeren.
 
Andere suggesties die werden gedaan: parkeerverbod in de Jacminstraat wanneer de scholen beginnen en eindigen; een grote dropruimte voorzien waar schoolkinderen kunnen afgezet worden en verplichten dat de woningen die voorzien worden in de Jacminstraat over garages beschikken die groot genoeg zijn om een wagen in te plaatsen. Volgens velen zijn de garages van woningen op de Pachasite alleen groot genoeg om te dienen als opberghok.
 
SINT-ROCHUS
De Sint-Rochusstraat zou eenrichting worden en dienen als uitvalsweg voor het centrum. Het inrijdende verkeer naar het centrum moet dan gebeuren langs de Melkerijstraat die ook eennrichting wordt. Zodoende zou het kruispunt aan de Bospoortbrug minder verkeer krijgen. Wel zal er nog moeten bekeken hoe het kruispunt aan de Melkerijstraat en de Vandenpeereboomstraat zal afgehandeld worden.
 
Bij de handelaars van Sint-Rochus zeggen ze dat er op de Sint-Rochusstraat alleen veel fietsverkeer is ’s morgens en ’s avonds tijdens de spitsuren.
 
Anderen waren van oordeel dat men beter de Sint-Rochusstraat als invalsweg zou gebruiken en de Melkerijstraat als uitvalsweg.
 
Het studiebureau beloofde dat er rekening zal gehouden worden met de opmerkingen van de bewoners.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief