HALLE - Noodbrug wordt na aanpassingswerken terug opengesteld

C21

HALLE - Noodbrug wordt na aanpassingswerken terug opengesteld

Editiepajot_halle_brug_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

Naar aanleiding van de dringende herstellingswerken vorig jaar, aan de oude Bospoortbrug over het kanaal naar Charleroi in Halle, werd ter hoogte van het Stationsplein een tijdelijke noodbrug geplaatst voor fietsers en voetgangers.

Maandagochtend 26 maart starten de nodige aanpassingswerken om deze brug, zoals afgesproken met de stad, voor langere tijd in gebruik te kunnen houden, en dit inafwachting van de toekomstige vervanging van de Bospoortbrug.
 
In de vernieuwingsplannen voor de kanaaldoortocht in Halle, die stilaan definitief vorm krijgen, wordt voorzien om de oude Bospoortbrug te vervangen door een nieuwe vaste of beweegbare brug.
 
Met het oog op de bouw hiervan besliste de afdeling Zeekanaal eerder al om de aan het Stationsplein gerealiseerde noodbrug te laten liggen. Tijdens de bouw van de nieuwe Bospoortbrug zou ze dan - na de nodige aanpassingswerken - weer worden opengesteld.
 
Op vraag van de stad en na onderzoek i.v.m. de technische haalbaarheid, werd nu beslist om de aanpassingswerken aan de noodbrug versneld uit te voeren zodat ze vlugger weer open kan voor fiets- en voetgangersverkeer. De werken zullen starten op maandachtochtend 26 maart en zullen een week in beslag nemen.
 
Eens de nieuwe Bospoortbrug klaar is, zal de noodbrug weer verdwijnen, maar in afwachting hiervan zal ze fietsers en voetgangers een veilige oversteek bieden over het kanaal naar Charleroi. De afwikkeling van het gemotoriseerd verkeer op en rond de Bospoortbrug zal daardoor op haar beurt veiliger en vlotter kunnen verlopen.
 
Tijdens de herstellingswerken is er geen verkeer langs de Graankaai mogelijk.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief