HALLE - Luchtfoto’s maken met kleine onbemande helikopter

C21

HALLE - Luchtfoto’s maken met kleine onbemande helikopter

Editiepajot_halle_foto_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Bruno Agneessens uit de Halse deelgemeente Lembeek is één van de enige Belgen die luchtfoto’s maakt met een kleine onbemande helikopter. Dergelijke kleine helikopter zag hij tijdens zijn verlof in de Verenigde Staten en was er dadelijk voor gewonnen.

Bruno is al jaren gebeten door fotografie en heeft nu een gat in de markt gevonden met zijn bedrijfje Aerial-media. Het idee is simpel. Van op de grond kan hij zijn toestel besturen en het fototoestel laten bewegen waar hij wil. Op een camera volgt hij de bewegingen van het toestel en kan dit ook laten werken. In het toestel zit ook een GPS en een kompas. Het toestel werkt op batterijen en kan tot 8minuten in de lucht blijven. Het mag niet hoger vliegen dan 300 meter. “Ik beperk me tot een hoogte van 150 meter. Op die hoogte geven mijn foto’s een gans ander beeld dan deze die door helikopters op 300 meter gemaakt worden. Zij mogen alleen maar lager vliegen als ze een bijzondere toelating hebben “, zegt Bruno.
 
LEGER
Hetzelfde toestel wordt ook bij de Amerikaanse troepen gebruikt om verkenningen uit te voeren.
Het frame van het toestel haalde hij in Australië, de electro mechanica in Duitsland en het geheel werd geassembleerd in Nederland. Het was ook in Nederland dat hij het leerde besturen. Volgens Bruno is het niet evident om er mee te werken en heeft het toch een paar maanden geduurd eer hij alles onder de knie had. Met het toestel kunnen foto’s gemaakt worden tot een windsnelheid van 5 Beaufort. Het toestel kan een gewicht torsen van 1,5 kilogram. Het kan overal opstijgen. Bruno laat het zelfs opstijgen van op zijn terras.
 
Waarvoor kan het toestel nu gebruikt worden?
Bruno Agneessens: “Voor het verzorgen van websites, voor verzekeringen, architecten, bedrijven, film en evenementen. Verzekeringen gebruiken mijn foto’s voor het bepalen van de schade bij branden of rukwinden”.
 
Er moet ook geen toelating gevraagd worden om op te stijgen. Wel zou Bruno een goede wetgeving op het gebruik van dergelijke toestellen willen, zodat de cowboys er tussen uit vallen.
 
Meer info kan men vinden op www.aerial-media.be of bekomen op 0475/49 65 13 of aerialmedia@hotmail.com
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief