HALLE - Project ‘Verankerd’ combineert tentoonstellingen, muziekconcerten en een wandeling

C21

HALLE - Project ‘Verankerd’ combineert tentoonstellingen, muziekconcerten en een wandeling

Editiepajot_halle_verankerd_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_bollaert
Foto Felix Merckx
 

Verankerd, een kunstproject van kunstenares Lieve Bollaert loopt van 18 augustus tot en met 16 september in de Halse deelgemeente Buizingen. Dit kunstproject combineert een tentoonstelling, een concertreeks en een historische wandeling door Buizingen. Dit alles is een samenwerking van de stad Halle en cultuurcentrum ’t Vondel.

 Het concept van Verankerd is ontstaan uit verschillende puzzelstukken die op een bepaald moment zijn samengevallen. Men is vertrokken vanuit beeldende kunst, omdat dit nu eenmaal het ding is van Lieve Bollaert. Zij werkte aan een cyclus van schilderijen, 'l am She'. Het idee groeide om van de kernbegrippen van de cyclus "onrecht/onderdrukking - leven/overwinnen" een thema te maken waar andere kunstenaars zich konden bij aansluiten.
Een toevallig gesprek bracht de aandacht op gebouwen en erfgoed in Buizingen. Nog meer toeval was dat enkele karaktervolle gebouwen in Buizingen zich uitstekend konden lenen voor het tentoonstellen van beeldende kunst. Deze gebouwen konden daarenboven verbonden worden door een mooie wandeling. De initiatiefnemers vonden het ook altijd al interessant om bruggen te leggen naar andere kunstvormen, zeker naar muziek. Ook dat was mogelijk in deze opzet De aanpak is kleinschalig maar van niveau.
Op 18 augustus staat een feestelijke opening gepland die start op het Gemeenteplein in Buizingen aan de schuur van de oude kasteelhoeve en verder loopt over het Kluisbos, de kapel van het vroegere kinderrsanatoriuù, de hoeve Omer en eindigt aan het Huis Piek waar een receptie wordt aangeboden. Op al deze plaatsen zijn er optredens. Het is gratis maar men moet wel inschrijven via toerisme@halle.be. Mensen die de wandeling liever niet doen maar die toch graag de vernissage meemaken, kunnen vanaf 16u30 terecht in Huis Piek.
-14 u en 15 u, schuur van de oude kasteelhoeve, Gemeenteplein - Buizingen: Dimitri Duquennoy -theatermonoloog.
-Kluisbos: Troubadours Balacordes
-Kapel van het vroeger kindersanatorium: Nele Van den Broeck - singer/songwriter
Huis Piek, 17u: Productions & Zonen - performance
Het parcours is ook open op zaterdag en zondag van 11u tot 17u. Beginpunt van het parcours: schuur van de oude kasteelhoeve - Gemeenteplein Buizingen. Op het programma staan dan:
-Schuur van de oude kasteelhoeve - Kapel van het vroegere kindersanatorium: Lieve Bollaert -'l am She'
-Hoeve Omer: Lieve Bollaert - 'l am She'/ Het jonge Geweld
-Huis Piek: Pierre Parsus - Het Jonge Geweld - Lieve Bollaert
Andere activiteiten:
-Zaterdag 25 augustus, 20u: Kapel van het vroegere kindersanatorium: Sofie La Digue – jazz
-Zondag 9 september, 18 uur: Kapel van het vroegere kindersanatorium: Lakshmi, harp; klassiek en folk.
-Zaterdag 15 september, 20u: Kapel van het vroegere kindersanatorium: Elisa Kawaguti (laureate Koningin Elisabethwedstrijd), viool en Yves Storms, gitaar - 'Concerto a due', klassieke muziek
-Zaterdag 8 september, 20u: Kapel van het vroegere kindersanatorium: 'De kapel vanuit historisch perspectief - wat met de toekomst',lezing door Ingenieur-Architect Jos Leyssens
Het volledig programma kan men nakijken op www.verankerd.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief